Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
STOP στις ρατσιστικές επιθέσεις

31/8, Αντιφασιστική κινητοποίηση στο Σύνταγμα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Επίθεση δέχτηκε ο Χαφίζ Ακίφ Καν μαζί με ομοεθνή του από το Κασμίρ στις 9 Δεκέμβρη μέσα σε λεωφορείο από πολυμελή ομάδα φασιστών. Όπως μας περιέγραψε ο ίδιος:

«Ήταν απόγευμα, γύρω στις 6.30μμ με 7μμ, ήμασταν με τον φίλο μου μέσα στο 051, κάπου κοντά στο Μεταξουργείο. Σε μια στάση μπήκαν 8 με 10 άτομα με καλυμμένα πρόσωπα με μαύρες μάσκες. Ήρθαν προς το μέρος μας και ο ένας άρχισε να παρενοχλεί τον φίλο μου. Όταν αντέδρασα, άρχισαν να τσακώνονται μαζί μου. Ο κόσμος στο λεωφορείο άρχισε να αντιδρά κι αυτός, όπως και ο οδηγός. Μας χτύπησαν και τους δυο, εμένα ένας με χτύπησε με κάτι μεταλλικό στο κεφάλι. Ο οδηγός άνοιξε τις πόρτες και το έσκασαν. Πήγαμε στο Κρατικό Νίκαιας, κάναμε εξετάσεις. Μαζί με συντρόφους από την ΟΚΔΕ Σπάρτακος πήγαμε στη ΓΑΔΑ, δώσαμε καταθέσεις και κάναμε μήνυση κατά αγνώστων».

Δεν είναι η μοναδική επίθεση τους τελευταίους μήνες. Από τα Πατήσια όπου μαγαζιά μεταναστών έγιναν πρόσφατα στόχος φασιστών, μέχρι το Περιστέρι και άλλες περιοχές που μετανάστες εργάτες έχουν καταγγείλει επιθέσεις στο δρόμο, γίνεται φανερό ότι οι προσπάθειες ανασυγκρότησης των ναζί δεν έχουν σταματήσει.