Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Σαχζάτ Λουκμάν - Αθάνατος!

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία μνήμης  θα γίνει την Τετάρτη 17 Γενάρη, 6.30μμ, Πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα, ανήμερα της ενδέκατης επετείου από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τους χρυσαυγίτες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο με επτά μαχαιριές στην καρδιά, την ώρα που πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά του.

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση μαζικό κάλεσμα απευθύνουν η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η ΕΝΟΤΗΤΑ», οι Β’, Γ’ και Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, η ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου, ο ΣΕΠΕ ΑΘΗΝΑ, ο Σύλλογος Εργαζόμενων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, η Ένωση Γονέων 3ης κοινότητας Δήμου Αθήνας, ο Σύλλογος Γονέων 9ου ΓΕΛ, οι Συνελεύσεις των φοιτητικών καταλήψεων Φιλοσοφικής Αθήνας και ΣΔΟΚΕ, ΣΜΗΧ, ΣΤΕ του ΠΑΔΑ, η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών στο ΣΕΗ, το Δίκτυο Κοινωνικών Λειτουργών, Εργαζόμενοι Βυζαντινού Μουσείου-ΥΠΠΟ, η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, η Ανοιχτή Πόλη, οργανώσεις της Αριστεράς.

«Η καταδίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, με την αναγνώριση για πρώτη φορά του ρατσιστικού κινήτρου, ήρθε σαν αποτέλεσμα μιας καμπάνιας με τη συγκλονιστική παρουσία των γονέων του, Σουγκράν Μπίμπι και Χαντίμ Χουσεΐν. Άνοιξε τον δρόμο για την καταδίκη των ναζιστών δολοφόνων ως εγκληματική οργάνωση το 2020» αναφέρει στο κάλεσμά της η ΚΕΕΡΦΑ.  

Ήττα Κασιδιάρη

«Είναι ώρα να δυναμώσουμε την καμπάνια για την απομόνωση των ορφανών της Χρυσής Αυγής, στηρίζοντας τη μάχη στο Εφετείο για πιο σκληρές ποινές στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν... H παραίτηση Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας είναι ομολογία της ήττας του από το αντιφασιστικό κίνημα. Η κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος με την ΚΕΕΡΦΑ μπροστά ήταν αυτή που ανάγκασε τις αρχές να αποσύρουν την άδεια που του είχαν παραχωρήσει για τη μέρα της ορκωμοσίας. Χρειάζεται να ολοκληρωθεί η απομόνωση των ναζί του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Μια συμβολική κίνηση εκ μέρους του είναι η αποδοχή της πρότασης του Κ. Παπαδάκη για ανέγερση μνημείου στα Πετράλωνα στη μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν». 

Την 12/1 ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Κώστας Παπαδάκης ζήτησε να μπει στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας η πρόταση της «Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα» για κατασκευή και τοποθέτηση μνημείου του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα. Όπως ανέφερε: «Η ανάγκη ανάδειξης των φασιστικών εγκλημάτων στα πλαίσια του αγώνα για μια Αθήνα αντιρατσιστική και αντιφασιστική καθιστά επιτακτικά αναγκαία την παρέμβαση του Δήμου Αθήνας, έτσι ώστε να αναδεικνύεται η ιστορική μνήμη για να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον, όπως έπραξε προ πολλών ετών ο Δήμος Κερατσινίου που έχει τοποθετήσει προτομή του Παύλου Φύσσα στο σημείο της δολοφονίας του». Αλλά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας αρνήθηκε να εισαγάγει στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 12/1, την πρόταση.


Επόμενες δικάσιμοι στο Εφετείο της Χρυσής Αυγής

Γενάρης: 17, 24, 25, 30/1