Καταπίεση και απελευθέρωση
Δίκη Κολωνού: Κοίτα ποιοι “νοιάζονται” για τα παιδιά…

Ο παιδοβιαστής Μίχος σε μια από τις πολλές φωτογραφίες με τον Πατούλη

Ξεκίνησε η δίκη της υπόθεσης παιδοβιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Ο βασικός κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος, κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένης περίπτωσης κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο και παράνομη βία σε βάρος ανήλικου.

Πρόκειται για ένα ενεργό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Φωτογραφιζόταν αδιάκοπα με τους πολιτευτές της ΝΔ, τον Πλεύρη, τον Πατούλη, τον Σαμαρά, τον Παυλόπουλο. Σε βίντεο ο Πατούλης του έπλεκε μάλιστα το εγκώμιο: «Καλός άνθρωπος, καλός οικογενειάρχης, καλός επαγγελματίας, καλός έλληνας, καλός νεοδημοκράτης…». Φωτογραφιζόταν και με εκπροσώπους της εκκλησιαστικής ιεραρχίας φτάνοντας μέχρι τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Είχε διασυνδέσεις παντού. Ενδεικτικό ότι αμέσως μετά τις εκλογές στις οποίες αναδείχθηκε πρωθυπουργός ο Σαμαράς το 2012 το Υπουργείο Υγείας αγόρασε από το μίνι μάρκετ του Μίχου είδη καθαριότητας αξίας 15.938,95 ευρώ. Ο ΣΚΑΙ του είχε πάρει συνέντευξη ως... φιλάνθρωπο. Η σύζυγός του ήταν εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος με τον Μπακογιάννη.

Όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, η πρώτη προσπάθεια ήταν να υποβαθμιστεί η σχέση του Μίχου με τη ΝΔ. Έπεσε στο κενό. Στη συνέχεια -κι αυτό είναι η προσπάθεια μέχρι σήμερα- η αστυνομία και τα κυρίαρχα ΜΜΕ στράφηκαν εναντίον της οικογένειας της 12χρονης. Συνελήφθη ο πατέρας της για μικροποσότητα ναρκωτικών, ενώ λίγο μετά συνελήφθη η ίδια η μητέρα της για μαστροπεία. Η μητέρα κρατείται μέχρι σήμερα. 

Χειραγώγηση

Από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά είναι εμφανής η ενορχηστρωμένη προσπάθεια να ενοχοποιηθεί η γυναίκα αυτή, παρά το γεγονός ότι η 12χρονη καταθέτει ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Παράλληλα, για μήνες η 12χρονη δεν είχε ψυχολογική υποστήριξη από ειδικό, δήθεν για να μην «χειραγωγηθεί», στην πραγματικότητα για να έχουν το ελεύθερο οι μπάτσοι να χειραγωγήσουν από τη μεριά τους τις καταθέσεις του κοριτσιού και να οδηγήσουν τη μητέρα στη φυλακή.

Όλα αυτά για να πάψει η υπόθεση να εστιάζεται στον Μίχο και τις σχέσεις του με το κυβερνών κόμμα. Όλος ο συρφετός που φωνάζει για το αγέννητο παιδί, βασανίζει ένα γεννημένο παιδί. Ο συρφετός που δήθεν ανησυχεί για την ευζωϊα των παιδιών με την αφορμή και του νομοσχεδίου για την παιδοθεσία, στηρίζει μια κυβέρνηση που διαλύει κάθε κοινωνική μέριμνα και καλύπτει τους βιαστές παιδιών φτωχών πολύτεκνων οικογενειών.

Η δίκη γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο αλληλέγγυοι/ες συγκεντρώνονται στο ΜΟΔ για συμπαράσταση στη 12χρονη και την οικογένειά της. Εκτός από τον Μίχο και, σκανδαλωδώς, τη μητέρα του κοριτσιού, στο σκαμνί κάθονται ακόμη 24 κατηγορούμενοι.