Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Μήνυμα από τους γονείς του Σαχζάτ

Χαντίμ Χουσεΐν και Σουκράν Μπίμπι

Στέλνουμε τους θερμούς και εγκάρδιους χαιρετισμούς μας στη συγκέντρωσή σας. Στέλνουμε ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας, γιατί συνεχίζετε να τιμάτε τη μνήμη του γιου και αδελφού μας για ενδέκατη συνεχή χρονιά μετά την απάνθρωπη δολοφονία του από τους ναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Εσείς από την πρώτη στιγμή είδατε το ρατσιστικό κίνητρο στη στυγερή δολοφονία του Σαχζάτ, εκεί που η αστυνομία και οι δικαστές έβλεπαν μόνο έναν καβγά του δρόμου για την προσπέραση ανάμεσα σε μια μοτοσυκλέτα 300 κυβικών και στο χωρίς ταχύτητες κίτρινο ποδήλατο με το οποίο ο Σαχζάτ είχε έρθει από το σπίτι του στο Περιστέρι ποδηλατώντας μέχρι την Τριών Ιεραρχών όπου τον συνάντησαν οι δολοφόνοι του.

Εσείς είδατε τον κίνδυνο που ήταν η Χρυσή Αυγή, ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία από την κυβέρνηση και το κράτος, όχι μόνο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αλλά για όλο τον κόσμο. Και επιμείνατε. Και κινητοποιήσατε τον κόσμο, τους εργάτες, τη νεολαία, τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθουν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής με το ρατσιστικό κίνητρο. Κι όταν εμείς, πάλι με τις δικές σας προσπάθειες, ήρθαμε στην Ελλάδα για τη δίκη τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ περιμέναμε να βρούμε έναν εχθρικό κόσμο με ρατσιστές και φασίστες να κυριαρχούν, βρήκαμε τη δική σας συμπαράσταση κι αλληλεγγύη.

Η καθημερινή σας παρουσία μαζί μας στις συγκεντρώσεις και τις κινητοποιήσεις που οργανώνατε στις γειτονιές της Αθήνας για την απόδοση δικαιοσύνης και την καταδίκη των δολοφόνων του γιου μας, ήταν βάλσαμο στην ψυχή μας και απάλυνε τον πόνο μας για τον άδικο θάνατό του. Και όταν λέγατε ότι ο Λουκμάν είναι αδελφός σας και βαδίζατε στις πορείες και τις διαδηλώσεις με το πανό με τη φωτογραφία του, εμείς λέγαμε και λέμε και σήμερα: αφού είστε αδέλφια του Σαχζάτ, είστε και δικά μας θετά παιδιά. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όλα αυτά. Η σκέψη μας είναι μαζί σας στον αγώνα σας για δικαιοσύνη για όλους τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους φτωχούς αυτού του κόσμου. Για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό και φασίστες, με ισότητα και αδελφοσύνη.

Σουκράν Μπίμπι, Χαντίμ Χουσεΐν, 
γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν