Εργατικό κίνημα
Νοσοκομεία: Εκλογές στα σωματεία

1/2, Απεργία στην Υγεία. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Στις 7 και 8 Φλεβάρη θα διεξαχθούν οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αττικόν. Το Συντονιστικό Νοσοκομείων και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή συμμετέχει και στηρίζει το σχήμα “Γαλέρα”. Η Μαρία Ράμμου, συμβασιούχος στη φύλαξη του νοσοκομείου και υποψήφια με τη “Γαλέρα” δηλώνει στην Εργατική Αλληλεγγύη:

«Η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπ. Υγείας την 1η Φλεβάρη μου έδωσε την αυτοπεποίθηση ότι οι αγώνες μας μπορούν να βάζουν πιέσεις και βγάζουν αποτέλέσματα. Δεν μας αρκεί η παράταση μέχρι τον Ιούνη που κερδίσαμε, θέλουμε να συνεχίσουμε μέχρι τη μονιμοποίησή μας. Για να έχουμε πιο δυναμικούς αγώνες, είναι σημαντικό να έχουμε οργάνωση, συλλογικότητα και ενότητα μεταξύ μας οι εργαζόμενοι. Χρειαζόμαστε δυνατά σωματεία που θα βγουν μπροστά και θα κερδίσουν στον δρόμο του αγώνα όλο το προσωπικό που εξοντώνεται μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που δουλεύει. Γι' αυτό στηρίζω το σχήμα της Γαλέρας, που είναι το πιο μαχητικό μέσα στο σωματείο, ώστε να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο».

Σε εκλογές στις 7 Φλεβάρη προχωράει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ). Το Αριστερό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, που συμμετείχε στο ΔΣ της ΕΙΝΗ με τη Λουίζα Γκίκα, ξαναδίνει τη μάχη των εκλογών, μετά από μια θητεία πλούσια από πρωτοβουλίες για μαχητικούς αγώνες που έβαλαν την Ένωση στην πρώτη γραμμή των αγώνων.