Εργατικό κίνημα
Teleperformance: Κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις

Οι εργαζόμενοι στην Teleperformance Greece, που εκπροσωπούνται από το ΣΕΤΗΠ, προχωράμε σε κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις που κάνει η εργοδοσία. Δεν ανανεώνει τις συμβάσεις και εκατοντάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. 

Απαιτούμε αυξήσεις 20% στους μισθούς, αυξήσεις βάσει προϋπηρεσίας και επιδοτήσεις για τροφή λόγω του αυξανόμενου κόστους ζωής, μόνιμες συμβάσεις, εβδομαδιαία εργάσιμη εβδομάδα 5 ημερών και άλλα δικαιώματα.  Η πρακτική της εταιρείας είναι να απορροφά τις αυξήσεις του ελάχιστου μισθού μειώνοντας τα επιδόματα των εργοδοτών, με αποτέλεσμα οι μισθοί να παραμένουν σταθεροί από το 2010. Καταγγέλλουμε τη στρατηγική συρρίκνωσης της εταιρείας που επηρεάζει κάθε χρόνο εκατοντάδες εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν και ανοιχτές συναντήσεις για να συγκεντρώσουν υποστήριξη και είναι έτοιμοι να εντείνουν τις δράσεις τους εάν οι απαιτήσεις τους δεν ικανοποιηθούν.

Πρώτος σταθμός η 24ωρη απεργία την Πέμπτη 8 Φλεβάρη και συγκέντρωση το πρωί έξω από την Τeleperformance. Δεν θα δουλέψουμε, με απεργίες και αγώνα θα παλέψουμε για τα δικαιώματά μας. 

Ταλάλ Αλατράς, 
εργαζόμενος στην Teleperfomance