Εκπαίδευση και νεολαία
Εκδηλώσεις: «Για ποια Αριστερά παλεύουμε»

Ε­κδηλώσεις «για ποια Αριστερά παλεύουμε» οργανώνει το ΣΕΚ στις Σχολές, μέσα στα κατειλημμένα πανεπιστήμια. 

«Την Παρασκευή 2/2 οργανώσαμε την συζήτηση αυτή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με ομιλητή τον Πάνο Γκαργκάνα από την Εργατική Αλληλεγγύη» μεταφέρει ο Γιάννης Μπαρούτσας από την κατάληψη της ΣΕΤ. «Είναι μια κουβέντα απαραίτητη μέσα σε αυτές τις εξελίξεις. Μέσα στο διαρκώς αυξανόμενο κύμα καταλήψεων στα πανεπιστήμια, δεν μπορούν να λείπουν οι πολιτικές συζητήσεις. Η σύγκρουση με την κυβέρνηση απλώνεται και γίνεται υπόθεση όλης της κοινωνίας. Χρειαζόμαστε μια Αριστερά επαναστατική που θα είναι με τον αγώνα μέχρι τη νίκη. Η εκδήλωση είχε συμμετοχή από όλες τις σχολές του ΠΑΔΑ και συζητήθηκε ο δρόμος για τη νίκη».

Στη Νομική Αθήνας, τη συζήτηση άνοιξαν ο Νίκος Στραβελάκης, πανεπιστημιακός στο ΕΚΠΑ και ο Κώστας Πίττας από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο. Ο Ν. Στραβελάκης εξήγησε τη διαφορά ανάμεσα στη ρεφορμιστική και την επαναστατική αριστερά. Η πρώτη βλέπει αλλαγές συσχετισμών στην κοινωνία μέσω συναντήσεων και συμφωνιών κορυφής, ενώ η δεύτερη με το τί γίνεται στους δρόμους, στις αντιστάσεις του κόσμου που παλεύει. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν κυβέρνηση και το ρόλο της επαναστατικής αριστεράς στις φοιτητικές καταλήψεις. 

Στη Φιλοσοφική Αθήνας τη συζήτηση άνοιξε ο Λέανδρος Μπόλαρης, από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο. «Στη συζήτηση τέθηκε το ζήτημα για το πώς κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και τι πολιτικά χαρακτηριστικά θέλουμε να πάρει το κίνημα» μεταφέρει η Μαριάννα, φοιτήτρια στη σχολή. «Ο αγώνας μας για να νικήσει χρειάζεται την επαναστατική οργάνωση που στοχεύσει στην ανατροπή του συστήματος κι όχι στην καλύτερη ρύθμισή του. Απαραίτητη είναι η σύνδεση του φοιτητικού με το εργατικό κίνημα και όλες τις μάχες που δίνει η κοινωνία».