Γράμματα και σχόλια
Μια νίκη στου Στρέφη

Φωτό: Ανοιχτή συνέλευση υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη

Ξηλώθηκαν οι λαμαρίνες της Prodea από το Λόφο του Στρέφη, δικαιώνοντας τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην «ανάπλαση» του Μπακογιάννη.

«Η αποχώρηση της Prodea από τον Λόφο είναι αποτέλεσμα του πολύμορφου και επίμονου αγώνα μας, που υποστηρίχτηκε από τη γειτονιά και την κοινότητα που χρόνια τώρα χρησιμοποιεί τον Λόφο και τον διατηρεί ζωντανό και χώρο κοινωνικοποίησης. Όχι μια “παραχώρηση” του Δούκα…» σημειώνει μεταξύ άλλων η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη. 

«Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα χαιρετίζει την οριστική απομάκρυνση της ιδιωτικής εταιρίας από τον λόφο Στρέφη, που υπήρξε καρπός τεκμηριωμένου, μακρόχρονου και πολύμορφου αγώνα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και δική μας θέση», τονίζει σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Κώστας Παπαδάκης. «Ο Δήμος Αθήνας μπορεί και πρέπει να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες, στις οποίες έχει παραδώσει το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, την ανακύκλωση και άλλες ζωτικές λειτουργίες της πόλης».

Η παράταξη του Μπακογιάννη έσπευσε να γκρινιάξει ότι «σήμερα πανηγυρίζουν τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι γνωστοί άγνωστοι. Όχι οι κάτοικοι της περιοχής, όχι όσοι αγωνιούμε για το μέλλον της πόλης και επιδιώκουμε την πρόοδό της».

«Πάντα ήταν άθλιος συκοφάντης των κινημάτων και στο κινητό του είχε πρώτο αριθμό έκτακτης ανάγκης εκείνο του αρχηγού μέτρων τάξης της ΕΛΑΣ για την καταδίωξη των κατοίκων που υπεράσπιζαν τις γειτονιές, το πράσινο, τους ελεύθερους χώρους» απαντάει ο Πέτρος Κωνσταντίνου, από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, που συμμετέχει στην Ανατρεπτική Συμμαχία. 

«Είμαστε χαρούμενοι που αυτός ο κόσμος μαζικά του γύρισε την πλάτη, τον έκανε παρελθόν. 

Η δημοτική αρχή Χάρη Δούκα δεν μπόρεσε να αγνοήσει ένα δυναμικό κίνημα υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων όπως αυτό στο Λόφο Στρέφη. Αυτό το κίνημα βέβαια δεν αρκείται στα αυτονόητα. Διεκδικεί την πλήρη διακοπή της καταστροφικής ατζέντας των ιδιωτικοποιήσεων και της διάλυσης των υπηρεσιών του Δήμου.

“Τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ” έχουν κάθε λόγο να “είναι χαρούμενοι” μαζί με τους κατοίκους που υπέφεραν από την αγριότητα της πολιτικής Μπακογιάννη. 

Θα πανηγυρίσουμε πραγματικά όταν δίπλα στην επιτυχία να γίνει ο Μπακογιάννης παρελθόν πετύχουμε να κάνουμε παρελθόν και την κυβέρνηση της ΝΔ, των δολοφόνων των Τεμπών και της Πύλου, των σύμμαχων των σφαγέων του παλαιστινιακού λαού. Οι φοιτητικές καταλήψεις, οι απεργίες στα νοσοκομεία, τα μπλόκα των αγροτών μας κάνουν αισιόδοξους ότι εκείνη η μέρα πλησιάζει».