Ρέθυμνο

Τις προηγούμενες μέρες, είχαν τοποθετήθεί 3 πανό, εκδόθηκε τοπική αφίσα και ο τοπικός τύπος αναφέρθηκε στην εκδήλωση δυο φορές. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και έντονη ήταν η παρουσία μεταναστών. 

Η Δήμητρα Κυρίλλου άνοιξε την συζήτηση περιγράφοντας την εμπειρία της από την αποστολή του Free Gaza, την βοήθεια που πήραν από το Σωματείο Λιμενεργατών του ΟΛΠ, από τη βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ και από την διεθνή αλληλεγγύη προς τους ακτιβιστές που ξετυλίχθηκε σε όλες τις χώρες.

Ο Σεραφείμ Ρίζος, μέλος της Συμμαχίας, αναφέρθηκε στο χαρακτήρα του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, κάνοντας μια ιστορική αναφορά όσον αφορά την ίδρυση του κράτους και την βοήθεια από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Μίλησε επίσης για την Ιντιφάντα, αλλά και το πως πραγματικά μπορούμε να βοηθήσουμε το αντιπολεμικό κίνημα και να οργανώσουμε την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη.

Μέτα ακολούθησε συζήτηση όπου άνοιξαν διάφορα θέματα, όπως οι καταλήψεις των πανεπιστημιών της Αγγλίας πέρυσι για την συμπάράσταση στην Παλαιστίνη, το αντιπολεμικό κίνημα στην Ελλάδα και διεθνώς, ο ρόλος της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο αλλά και ερωτήσεις για την επόμενη αποστολή του Free Gaza.

Το συμπέρασμα που βγήκε από τη συζήτηση ήταν ότι για να απομονώσουμε το Ισραήλ, πρέπει το αντιπολεμικό κίνημα να συνδεθεί με το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα.

Δήμητρα Τζάκου, Φοιτήτρια ΑΕΙ Ρεθύμνου