Εργατικό κίνημα
DOCUMENTO: Όχι στις απολύσεις!

Σε συγκέντρωση στα γραφεία του Documento (Κολωνού 12-14) καλεί την Πέμπτη 15/2 στις 6μμ η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ. Η διαμαρτυρία θα γίνει για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, ενάντια στον εργοδοτικό εκφοβισμό και την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στην εφημερίδα, στο documentonews.gr και στο Κουτί της Πανδώρας του Κώστα Βαξεβάνη.

«Στην εφημερίδα και στα σάιτ ο “αριστερός” εκδότης έχει επιβάλει ότι “νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη” και μόνο αυτό, αποδεικνύοντας ότι δεν θέλει ελεύθερους δημοσιογράφους αλλά εργαζόμενους που δεν έχουν γνώμη και σκύβουν μόνιμα το κεφάλι. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι τρεις τελευταίες απολύσεις με τις οποίες συνεχίζεται το πογκρόμ εναντίων των εργαζομένων-“βαριδίων” το οποίο ξεκίνησε το καλοκαίρι με συνέπεια περισσότερες από 12 παραιτήσεις και απολύσεις. Η δημιουργία τεχνητών κρίσεων και απολύσεων δεν είναι τωρινό φαινόμενο στο συγκεκριμένο μέσο αφού είχε ξεκινήσει με μαζικές απολύσεις από το φθινόπωρο του 2019.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ καταγγέλλει το κλίμα εκφοβισμού στο Documento και τις εκδικητικές απολύσεις αυτών που υπερασπίστηκαν συναδέλφους τους και ζήτησαν αυξήσεις των πενιχρών μισθών τους».