Εργατικό κίνημα
Επισιτισμός-Τουρισμός: Γενική συνέλευση

Απεργία στον Επισιτισμό-Τουρισμό. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Σε γενική συνέλευση καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού νομού Αττικής τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη στις 4μμ στο ξενοδοχείο Wyndham (Μ. Αλεξάνδρου 2, Μεταξουργείο). Είναι η ευκαιρία για να ξαναμπεί ο κλάδος σε τροχιά απεργιακών κινητοποιήσεων, την ώρα που η κυβέρνηση είναι πολιορκημένη από εργάτες, φοιτητές και αγρότες. Για να κερδίσουν Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις και δικαιώματα, που εφαρμόζονται παντού.

Η τελευταία ΣΣΕ που υπέγραψε η Ομοσπονδία του κλάδου ήταν ένας μεγάλος συμβιβασμός με τους εργοδότες και τους ξενοδόχους εις βάρος των εργαζόμενων. Αλλά ακόμα και αυτή καταπατάται, με τα αφεντικά να στηρίζονται σε μια κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες για να ασυδοτούν. Με τους νόμους Γεωργιάδη και Χατζηδάκη, οι σχέσεις εργασίας ελαστικοποιούνται περισσότερο και η δυνατότητα της εργοδοσίας να τρομοκρατεί και να απολύει με το έτσι θέλω νομιμοποιείται.

Η εισήγηση του Συνδικάτου στη συνέλευση, που είναι η γραμμή της πλειοψηφίας του ΔΣ που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, είναι η συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 28/2. Δεν αρκεί. Για να κερδίσει αυτός ο αγώνας χρειάζεται κλιμάκωση και συγκεκριμένος απεργιακός σχεδιασμός, που θα στείλει το μήνυμα μιας μεγάλης σύγκρουσης. Μήνυμα και στους εργαζόμενους για να τους εμπνεύσει να μπουν στη μάχη, ότι δεν “είναι μία από τα ίδια”, μήνυμα και στην κυβέρνηση και τα αφεντικά του κλάδου. Το παράδειγμα του νικηφόρου αγώνα στην Efood παραμένει φάρος και επιβεβαίωση σε αυτό. Αυτή είναι και η πρόταση της Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στον Επισιτισμό-Τουρισμό “Καμαριέρα”.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό έχουν τη δύναμη να συμπαρασταθούν στον αγώνα των Παλαιστίνιων για ελευθερία με τον πιο άμεσο τρόπο. Την τελευταία επταετία το μεγαλύτερο κομμάτι των ισραηλινών κεφαλαίων στην Ελλάδα επενδύονται στο κομμάτι του τουρισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ ευνοεί με κάθε τρόπο τη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, ώστε να είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος στην περιοχή. Οι εργάτες στον Τουρισμό μπορούν να πρωτοστατήσουν στο εμπάργκο των ισραηλινών συμφερόντων με απεργία στα ισραηλινά ξενοδοχεία, κερδίζοντας στο πλάι τους και ξεσηκώνοντας όλον τον κόσμο που πλημμυρίζει κατά χιλιάδες τους δρόμους για να νικήσει η Παλαιστινιακή αντίσταση κόντρα στους σιωνιστές δολοφόνους.