Εκπαίδευση και νεολαία
Καταλήψεις: Στους δρόμους ξανά 15Φ

8/2, Πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Νέα συλλαλητήρια καλούν οι φοιτητικές καταλήψεις την Πέμπτη 15/2, 12μ, στα Προπύλαια και σε όλη τη χώρα.

Σε στάση εργασίας καλεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας την Πέμπτη 15/2 «προκειμένου ο κόσμος της εργασίας να βρεθεί στο πλευρό της νεολαίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία χωρίς αποκλεισμούς, για το δικαίωμα στο δημόσιο και ελεύθερο πανεπιστήμιο για όλες και όλους» όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του. 

«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζει τους αγώνες των φοιτητών, μαθητών και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το αίτημα για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση δεν αφορά όμως μόνο τους σημερινούς και μελλοντικούς φοιτητές και εργαζόμενους στην εκπαίδευση, αφορά όλη την κοινωνία και όλες τις εργαζόμενες και εργαζόμενους. 

Η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να δώσει το τελειωτικό πλήγμα σε ότι έχει απομείνει από το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο, σε συνέχεια της πολύχρονης και μεθοδευμένης υποχρηματοδότησης και συνολικής υποβάθμισής του. Το νομοσχέδιο δεν είναι απλά προδήλως αντισυνταγματικό, πολύ περισσότερο συνιστά μια βαθιά επίθεση στο κοινωνικό δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλες και όλους. Οι μόνοι κερδισμένοι από το νομοσχέδιο θα είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα από την πώληση πτυχίων, το κράτος από την περικοπή δαπανών για την παιδεία και οι εργοδότες που θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο επιστημονικό εργατικό δυναμικό».

 

Συλλαλητήρια Πέμπτη 15/2

Αθήνα 12μ Προπύλαια
Θεσσαλονίκη 12μ Καμάρα
Βόλος 12μ Θόλος
Πάτρα 12.30μμ πλ. Γεωργίου
Ηράκλειο 12μ πλ. Ελευθερίας
Χανιά 12μ Δημοτική Αγορά
Γιάννενα 12μ Περιφέρεια
Ξάνθη 12μ κεντρική πλατεία