Εκπαίδευση και νεολαία
Εκδηλώσεις: "Αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία"

ΣΕΡΕΤΕ

Εκδήλωση στην κατειλημμένη Νομική Αθήνας διοργάνωσε το ΣΕΡΕΤΕ (σωματείο εργαζομένων στην έρευνα) τη Δευτέρα 13/2, με τίτλο «Παιδεία, έρευνα και ιδιωτικοποίηση: Η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης σημαίνει ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας». 

Πέρα από τη συζήτηση για το πώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υποβαθμίζει περαιτέρω τα χρόνια προβλήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας, εντείνει την ελαστικοποίηση των εργασιακών μας σχέσεων και υποβαθμίζει τις σπουδές και την παραγόμενη γνώση κι έρευνα, εντυπώθηκε καθαρά η διάθεση όλων των σωματείων της τριτοβάθμιας να συντονιστούμε και να απαντήσουμε σε αυτήν την επίθεση με αγωνιστικές αποφάσεις. 

Έγιναν παρεμβάσεις από μέλη συνδικαλιστικών φορέων όπως της ΠΟΣΔΕΠ, της ΕΤΕΠ και της ΕΔΙΠ που μετέφεραν τις απεργιακές αποφάσεις των σωματείων τους, καθώς και παρεμβάσεις φοιτητριών που μας καλούσαν να δώσουμε μαζί τον αγωνα. Ειδική μνεία έγινε στην απόφαση των διοικητικών να μπλοκάρουν το ΚΛΕΙΔΙ και κατά συνέπεια τις τηλεξετάσεις! Στη συζήτηση μπήκε επίσης πως είναι η ώρα μέσα σε αυτόν τον αγώνα να ανοίξουμε και να διεκδικήσουμε τα δικά μας αιτήματα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Να ενώσουμε τα αιτήματα του κάθε κλάδου και να δώσουμε έναν ενιαίο αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κάθε δημοσίου αγαθού.

Μυρτώ Μαργέλη,
μέλος ΣΕΡΕΤΕ

Νίκαια

Εκδήλωση για το κίνημα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια οργάνωσε την Κυριακή 11/2 στο Δημαρχείο της Νίκαιας, η Ανταρσία στην Κοκκινιά. «Έγινε καταπληκτική συζήτηση» μεταφέρει η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος με την τοπική αντικαπιταλιστική κίνηση. 

«Η Κλεοπάτρα Γεωργιάδη από την Κατάληψη της Ιατρικής και η Παρή Κουτσουδάκη από τον ειδικό προσωπικό του ΕΚΠΑ μας έδωσαν έμπνευση με τις ζωντανές εικόνες του αγώνα των φοιτητών και των εργαζόμενων και μας εξήγησαν τους λόγους που αυτό το νομοσχέδιο πρέπει και μπορεί να μείνει στα χαρτιά. Ο Παντελής Παναγιωτακόπουλος μίλησε για το πως κατάφερε το φοιτητικό κίνημα του 2006-7 να τσακίσει την προηγούμενη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και τα προχωρήματα του σημερινού φοιτητικού κινήματος. Οι αγώνες των φοιτητών, των εργαζόμενων στην Υγεία, των αγροτών, του αντιπολεμικού κινήματος που διεκδικεί Λευτεριά στην Παλαιστίνη, των γυναικών, συνδέονται και κλιμακώνονται ανοίγοντας την προοπτική για το πανεπιστήμιο και την κοινωνία  για τις ανάγκες μας και όχι για τα κέρδη».


Ανοιχτή Σύσκεψη

Το ΣΕΚ στις Σχολές καλεί ανοιχτή σύσκεψη την Παρασκευή 16 Φλεβάρη στη 1μμ στη Νομική της Αθήνας (Μασσαλίας). 

Πώς συνεχίζουμε τις καταλήψεις μέχρι τη νίκη; Πώς κάνουμε πράξη την ενότητα «Φοιτητές-εργατιά μια φωνή και μια γροθιά».