Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
ΔΗΚΕΟΣΙΝΗ για τον Κώστα Φραγκούλη

Για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομους πυροβολισμούς εξουδετέρωσης παραπέμπει το Συμβούλιο των Πλημμελειοδικών στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ που στις 5 Δεκέμβρη του 2022 -παραμονή της επετείου της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου- δολοφόνησε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη. 

Ο μπάτσος είχε βγάλει το πιστόλι και πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι τον Φραγκούλη επειδή δεν είχε πληρώσει ένα 20ρικο σε βενζινάδικο. Όπως έλεγε ένα σύνθημα που ακούστηκε στις οργισμένες διαδηλώσεις εκείνων των ημερών: «Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά». 

Αυτή ακριβώς την αλήθεια προσπάθησαν να κρύψουν η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΛ.ΑΣ από την ίδια εκείνη μέρα. Σε όλο αυτό το διάστημα η «γραμμή» ήταν ότι ο αστυνομικός ήταν σε …άμυνα, η μηχανή του «αναταράχτηκε» από την «ανωμαλία του εδάφους» η κάνη του όπλου «μετακινήθηκε». Από τότε ο δολοφόνος αστυνομικός είναι ελεύθερος με «περιοριστικούς όρους». 

Ένα χρόνο πριν τη δολοφονία του Κ. Φραγκούλη, μια άλλη ομάδα της ΔΙΑΣ δολοφονούσε, ρίχνοντας 36 σφαίρες, έναν άλλο νεαρό Ρομά στο Πέραμα, τον Νίκο Σαμπάνη. Ο τότε υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Θεοδωρικάκος είχε επισκεφτεί την ομάδα των αστυνομικών ενόσω ήταν «κρατούμενοι». 

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι κυβέρνηση ενός δολοφονικού ρατσισμού από την Πύλο μέχρι τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Το εργατικό κίνημα και η νεολαία που βρίσκονται στους δρόμους μπορούν να την ανατρέψουν και να φέρουν «δηκεοσίνη» για όλους.