Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ο ρατσισμός δεν καλύπτει τα εφοπλιστικά εγκλήματα

Αριστείδης Αντέλ αλ Μπουράι

Τα ΜΜΕ αρχικά μίλησαν για «μακελειό» με «δράστη 76χρονο Αιγύπτιο». Ο Αριστείδης Αντέλ αλ Μπουράι ή Άρης μπήκε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας που εργαζόταν για τριάντα χρόνια στην Γλυφάδα, πυροβόλησε και σκότωσε την ιδιοκτήτρια και τον συνιδιοκτήτη της εταιρείας και έναν πρώην πλοίαρχο της. Η ιδιοκτήτρια ήταν αδελφή του εφοπλιστή Καρνέση. Στη συνέχεια ο Μπουράι αυτοκτόνησε. 

Εκεί που τα ΜΜΕ -και η αστυνομία- ετοιμάζονταν να παίξουν τη γνωστή «κασέτα» της «εγκληματικότητας των αλλοδαπών» οι λεπτομέρειες αποκαλύπτουν μια άλλη πραγματικότητα. Ο 76χρονος ανακάλυψε ότι οι εργοδότες του για χρόνια δεν του κολλούσαν ένσημα και έτσι δεν μπορούσε να πάρει σύνταξη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον έδιωξαν από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει να μένει ως επιστάτης στα εξοχικά τους. 

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι ως γνωστόν ένας από τους «πυλώνες», η «βαριά βιομηχανία της εθνικής οικονομίας». Ο Δένδιας στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, ανάμεσα στ’ άλλα για να προφυλάξει τα συμφέροντα της «ναυτιλίας μας». Αυτοί οι «εθνικοί πρωταθλητές» είναι τόσο ασύδοτοι και τόσο λαίμαργοι ώστε δεν διστάζουν να αρπάξουν ακόμα και τα ένσημα των επιστατών τους. 

Το δυνάμωμα των συνδικάτων, η κλιμάκωση των απεργιών είναι η απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία και η προοπτική που ανοίγουν είναι η κρατικοποίηση της «βαριάς βιομηχανίας» με εργατικό έλεγχο.