Εργατικό κίνημα
TELEPERFORMANCE: Απεργία 19/2

19/2. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Δυναμική απεργία πραγματοποιήθηκε στις 19/2 από τους υπαλλήλους της Teleperformance καθώς και από εργαζόμενους σε άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής όπως της TTEC. Το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα γραφεία της Teleperformance στον Πειραιά συγκέντρωση άνω των 250 ατόμων όπου και παραδόθηκε στην διοίκηση η λίστα με τα δίκαια αιτήματά μας. Στις 12 το μεσημέρι συνεχίσαμε με συγκέντρωση όλων των εργαζομένων από τις Τηλεπικοινωνίες έξω από το Υπουργείο Εργασίας όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 εργαζόμενοι και απολυμένοι, για να επιδώσουμε τα αιτήματά μας στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.

Μεταξύ πολλών άλλων δίκαιων αιτημάτων μας τα κυριότερα είναι α) η αύξηση των μισθών κατά 20% τουλάχιστον, μιας και αυτοί παραμένουν παγωμένοι από το 2010 ουσιαστικά. β) η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων και να τεθεί οριστικά τέλος στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μας πλήττουν όλους. γ) να σταματήσει η πολιτική των χωρίς λόγω απολύσεων. δ) να ενημερώνεται έγκαιρα ο υπάλληλος όταν αλλάζει πόστο εργασίας. ε) να δοθεί μόνιμη άδεια παραμονής στους αλλοδαπούς εργαζόμενους και όχι προσωρινή βίζα που δεν τους παρέχει κανένα δικαίωμα, ούτε καν το δικαίωμα αποζημίωσης ανεργίας σε περίπτωση απόλυσης. στ) την κατάργηση της πρακτικής του "clear desk policy" το οποίο, πέρα του ότι είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα να μαθαίνει κανείς με τον τρόπο που είναι καλύτερος για εκείνον/η, αφαιρεί το δικαίωμα στους υπαλλήλους να έχουν μαζί τους π.χ. φάρμακα και άλλα χρήσιμα αντικείμενα, όταν εργάζονται στα γραφεία της εταιρίας, κάτι που όμως ισχύει και για αυτούς που εργάζονται από το σπίτι.

Μέσα στη βδομάδα η διοίκηση του σωματείου θα ξανακάνει συνέλευση για την περαιτέρω λήψη αποφάσεων και για τη συνέχιση του αγώνα μας και των απεργιών (ήδη έχει αποφασιστεί η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 28/2) μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων μας.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται, ο αγώνας μας θα δικαιωθεί!

Παναγιώτης Μανδαλιός, 
εργαζόμενος Τeleperformance