Εργατικό κίνημα
Νέα Ιωνία: Δράσεις ενημέρωσης ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας

17/2, Ν. Ιωνία

Παρεμβάσεις και δράσεις ενημέρωσης ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Ν. Ιωνίας οργανώνουν οι αντικαπιταλιστικές δημοτικές κινήσεις Εκτός Σχεδίου Νέα Ιωνία και Κόκκινη Ρωγμή-Αγώνας Ρήξη Ανατροπή στο Ηράκλειο. Συγκέντρωση - μικροφωνική πραγματοποίησαν το Σάββατο 17/2 το πρωί στη Νέα Ιωνία.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα. Να παραμείνει το Κέντρο Υγείας στη Ν. Ιωνία, να επιστρέψει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. 

• Να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Για αναβάθμιση της Π.Φ.Υ. στην πόλη μας. Για αύξηση των δαπανών για την υγεία. Όχι λεφτά για εξοπλισμούς 

• Να παραμείνει το Κέντρο Υγείας στο κτίριο που στεγάζεται τώρα, μέχρι να βρεθεί χώρος κατάλληλος που να πληροί όλες τις σύγχρονες και τεχνικά άρτιες προϋποθέσεις στέγασης. Ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και εξοπλισμένο, με δυνατότητα φροντίδας επειγόντων περιστατικών, 24ωρης λειτουργίας και βραχείας νοσηλείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

• Να ξαναλειτουργήσει άμεσα το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία

• Μέριμνα, ιδιαίτερη και ολόπλευρη φροντίδα (ακόμα και κατ' οίκον) των ΑμεΑ και των χρόνια πασχόντων. Με πρόγραμμα για τον προγεννητικό έλεγχο, τον εμβολιασμό και την πρόληψη. Με Κέντρο Ψυχικής Υγείας και όλα τα προγράμματα φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης ΑμεΑ (κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κλπ.)

• Άμεση στελέχωση του Κέντρου Μητέρας-παιδιού. Σύνδεση του με σχολεία για επιδημιολογική επιτήρηση και πρόγραμμα εμβολιασμών. Ειδική μέριμνα για την ψυχολογική στήριξη παιδιών και εφήβων, πλήρη υγειονομική κάλυψη για τα ΑμεΑ και τις οικογένειες προσφύγων που ζουν στην πόλη μας».