Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Σύσκεψη ΚΕΕΡΦΑ 27/2

Συνέλευση Δράσης για την Τρίτη 27/2, 6.30μμ
στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5

Θα συζητηθεί η οργάνωση της Διεθνούς Μέρας κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού στις 16 Μαρτη με συλλαλητήριο στην Ομόνοια 3μμ. 

Θα συμμετέχουν μέσω zoom η Κριστίν Μπούχολτζ, από την κίνηση Aufstehen gegen Rassismus της Γερμανίας, ο Ντενί Γκοντάρ από τη κίνηση Marche des solidarités της Γαλλίας. Θα παραβρεθούν και θα παρέμβουν η ομάδα επιβιωσάντων του ναυαγίου της Πύλου, η Διεθνής Αμνηστία, συνδικαλιστές, φοιτητές/τριες από τις καταλήψεις, κοινότητες μεταναστών, καλλιτέχνες, κινήσεις αλληλεγγύης.

Oι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους που ετοιμάζονται για την πανεργατική στις 8 Μάρτη, οι απεργοί των νοσοκομείων, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των καταλήψεων, το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, κάθε κίνηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενωμένοι, έχουμε την δύναμη να κάνουμε τις 16 Μάρτη, μέρα σύγκρουσης με την κυβέρνηση των δολοφόνων της Πύλου που κάνει πλάτη στους φασίστες, για να την κάνουμε παρελθόν!  


Πολωνία

Ο χυδαίος ρατσισμός της σκληρής δεξιάς κυβέρνησης του PS απορρίφθηκε στις εκλογές που έγιναν στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Πολλοί αντιρατσιστές είχαν ελπίδες ότι η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τους φιλελεύθερους θα γινόταν σύμμαχος στον αγώνα κατά του ρατσισμού. Απογοητεύτηκαν. Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει τις βάρβαρες επαναπροωθήσεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Ανακαλύπτουμε πτώματα στις συνοριακές περιοχές. 

Η κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με τις όλο και πιο σκληρές δράσεις σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών που εφαρμόζουν οι συστημικές πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης. Οι θανάσιμες πολιτικές της Ευρώπης-Φρούριο που προωθεί η ΕΕ καταλήγουν σε χιλιάδες νεκρούς στη Μεσόγειο και σε άλλα σύνορα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εισροή προσφύγων από εκεί έχει σημάνει ότι η ακροδεξιά εξαπολύει εκστρατείες μίσους εναντίον τους. Την ίδια ώρα οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στρέφονται κατά των Ρώσων. 

Κάθε χρόνο, χιλιάδες διαδηλώνουμε το Νοέμβρη ενάντια στην κινητοποίηση των φασιστών. Επίσης, χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους ενάντια στις επαναπροωθήσεις. Τους τελευταίους μήνες, οι πιο μεγάλες αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις στρέφονται ενάντια στη φρικαλέα εθνοκάθαρση των Παλαιστίνιων. Υπάρχουν πολλές μορφές ρατσισμού και τις πολεμάμε όλες.

Είτε πρόκειται για αντισημιτισμό, είτε ισλαμοφοβία, μίσος κατά των Ρομά ή διακρίσεις κατά των Μαύρων, κάθε τέτοια επίθεση κλιμακώνει και όλες τις άλλες. Εμείς πιστεύουμε ότι οι αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σε μια χώρα ενισχύουν το κίνημα παντού. Γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο στις 16 Μάρτη. Από τους μαθητές μέχρι τους συνδικαλιστές, πλάι-πλάι με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Δεν θα αφήσουμε να μας διασπάσουν.

Άντι Ζεμπρόφσκι, 
Zjednoczeni Przeciw Rasizmowi (United Against Racism), Πολωνία