«Ο φοιτητικός σύλλογος της ΣΔΟΚΕ ΠΑΔΑ στην τελευταία γενική συνέλευση έβγαλε αγωνιστική απόφαση με νέα κατάληψη για 10η εβδομάδα» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Πάνος Φράγκος από την κατειλημμένη σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. «Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσει το κίνημα με την ίδια ορμή. Υπήρξαν δυνάμεις όπως της ΠΚΣ που υποστήριζαν το άνοιγμα της σχολής, αλλά ευτυχώς οι δυνάμεις της επαναστατικής αριστεράς επέμειναν στη συνέχιση της κατάληψης με τη λογική ότι είναι το πιο δυνατό μας όπλο στη μάχη ενάντια στο νόμο και την κυβέρνηση συνολικότερα. Δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω. Μπορούμε να νικήσουμε. Το λέει η εμπειρία του κινήματος, όπως το 1979 που οι φοιτητές κατάφεραν να ανατρέψουν τον ψηφισμένο νόμο 815. Με την κατάληψη το έκαναν, όχι με άλλον τρόπο. Έτσι μπορούμε και τώρα».
Η Αγνή Περπινιά από τη ΣΕΤΠ που επίσης συνέχισε με κατάληψη, συμπληρώνει: «Στη γενική συνέλευση της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, της περασμένης εβδομάδας εμφανίστηκαν περισσότεροι φοιτητές σε σχέση με προηγούμενες. Ο κόσμος συνειδητοποιεί την αναγκαιότητα της παρουσίας του και το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Το φοιτητικό κίνημα αποτελεί δύναμη για την αλλαγή των συνθηκών που καταστρέφουν το μέλλον μας. Σχήματα των ΕΑΑΚ ακολούθησαν στην ανοιχτή συγγραφή πλαισίου και αναγνώρισαν την αναγκαιότητα των καταλήψεων, ως όπλο για τη συνέχεια του αγώνα. Ακόμη και με ψηφισμένο νόμο, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουμε τη μάχη καθώς η φωνή και η δύναμη του φοιτητικού κινήματος έχει την προοπτική να γίνει ισχυρότερη από την κυβέρνηση. Όπως με τις φοιτητικές καταλήψεις το 2006-07 ενάντια στις μεταρρυθμίσεις της Γιαννάκου και το 2011 με τον νόμο Διαμαντοπούλου, αποδείχθηκε ότι η δύναμη του κινήματος είναι μεγάλη και πως η μάχη κερδήθηκε με καταλήψεις. Η ιστορία, στην προκειμένη περίπτωση, μας δείχνει πως να συνεχίσουμε. Το ΟΧΙ που λέμε δεν είναι μόνο ΟΧΙ στα ιδιωτικά. Δίνουμε μια συνολική μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, την υποχρηματοδότηση των δομών, και γενικότερα, ένα καλύτερο κόσμο για την εργατική τάξη».
Η Αλεξάνδρα Ζανιά από τη Χωροταξία Βόλου μεταφέρει την εικόνα των συνελεύσεων που αποφάσισαν την κλιμάκωση: «H συνέλευση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου είχε έντονο πολιτικό χαρακτήρα με τοποθετήσεις που καταδίκαζαν την εφαρμογή του και αναδείκνυαν τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων σε πολλούς τομείς με εγχώρια και όχι μόνο παραδείγματα.Ύστερα από μια 2ωρη συζήτηση αποφασίσαμε με μεγάλη πλειοψηφία να συνεχίσουμε την κατάληψη κλιμακώνοντας τον αγώνα και οργανώνοντας στο συντονιστικό πολλές πολιτικές δράσεις όπως εκδήλωση για τις 16 Μάρτη κ.α. Απόφαση για κατάληψη καταφέραμε να πάρουμε και σε άλλους δύο συλλόγους που παρεμβαίνουμε στην Ιχθυολογία και την Αρχιτεκτονική. Οι τρεις αυτές κατειλημμένες σχολές ήταν και αυτές που οργάνωσαν το συλλαλητήριο ενάντια στην ακροδεξιά και τον ρατσισμό στις 16 Μάρτη».