ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ

Ο εισηγητής έβαλε τα κεντρικά σημεία των ιδεών του Μαρξ με πρώτο ότι η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας. Στη συνέχεια εξήγησε γιατί ο καπιταλισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κρίσεις και ανέφερε τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα αυτή την περίοδο.

Ακόμα αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων με απεργίες και καταλήψεις και στην ανάγκη να οργανωθεί η εργατική τάξη σε επαναστατικό κόμμα, όπως τόνιζε ο Λένιν.

Μετά ακολούθησε συζήτηση. Μία ενδιαφέρουσα ερώτηση και διαφωνία με την εισήγηση που μπήκε από μια φοιτήτρια ήταν αν ζούμε σε εποχή που υπάρχει ιμπεριαλισμός. Μπήκαν ακόμα παρατηρήσεις για την ανάγκη της οργάνωσης από τα κάτω με δημιουργία επιτροπών βάσης σε κάθε εργατικό χώρο, για να προχωρήσουν οι μάχες που έχουμε μπροστά μας ενάντια και στα εμπόδια που βάζει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Σε σχέση με την σχολή από τη μεριά των ΕΑΑΚ προτείνουμε να γίνει συνέλευση την Τετάρτη και να συμμετέχουμε τόσο στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 13 Οκτώβρη, όσο και στη Γενική Απεργία στις 19/10.

Βασίλης Μάραντος, Χαροκόπειο