ΘΡΙΑΣΙΟ-ΑΤΤΙΚΟ

«To κλίμα για άλλη μια συνέλευση ήταν αγωνιστικό» μας λέει ο Γιώργος Τσιρώνης ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο. «Αποφασίστηκε κατάληψη των γραφείων διοίκησης και των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου από την Τέταρτη 12/10/20011 έως και την Παρασκευή 14/10/2011, με προσωπικό ασφαλείας. καλύπτοντας μόνο τα επείγοντα και την τακτική εφημερία.

Αποφασίστηκε επίσης, την Τέταρτη 12/10 στις 2 μμ να γίνει σύσκεψη των σωματείων της ΑΔΕΔΥ της περιοχής ‘με στόχο τον τοπικό συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων’ όπως λέει και η απόφαση της συνέλευσης. Την Πέμπτη θα μπει πούλμαν από το νοσοκομείο για να κατέβουμε στο Yπ .Υγείας με τα άλλα νοσοκομεία και την Παρασκευή στις 12μμ θα έχουμε νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε τη συνέχεια.

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση των ειδικών μισθολογίων έρχεται να σημάνει την περαιτέρω μείωση του μισθού των νοσοκομειακών γιατρών. Η μόνη απάντηση είναι όλοι ενωμένοι: Νοσηλευτές, διοικητικοί, γιατροί, τεχνικοί, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουμε σε απεργία διαρκείας μαζί με όλους τους άλλους κλάδους και να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και τα μέτρα που διαλύουν τη δημόσια Υγεία και τσακίζουν τις ζωές μας».

«Από τη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει και στο Αττικό κινητοποιήσεις» μας μεταφέρει ο Σπύρος Στάικος. «Γίνονται καθημερινές συνελεύσεις, κλείσιμο τακτικών ιατρείων, ταμείων, παρεμβάσεις στα τμήματα».