ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ- 7ο ΙΚΑ

Οι εργαζόμενοι απαιτούν «να εγκριθεί ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου όπως καταρτίστηκε και προβλέπει 100 οργανικές κλίνες, να μη μετακινηθεί καμία κλινική – τμήμα, να ενισχυθούν τα τμήματα που έχουν άμεσες ανάγκες (π.χ. αξονικός τομογράφος) και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου»

Ενώ τω μεταξύ στο 7ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ, το υπουργείο και η 1 ΥΠΕ έκαναν πίσω στην απόφασή τους να αδειάσουν το νοσοκομείο από γιατρούς. Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Α. Σακκά:

«Η άμεση και μαζική αντίδραση των εργαζομένων στο 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ (παράρτημα Κωνσταντοπούλειο) ανέβαλε τα σχέδια για διάλυση του νοσοκομείου. Μέσα σε κλίμα που μύριζε μπαρούτι και με τους εργαζόμενους έτοιμους για καταλήψεις έκαναν την εμφάνισή τους στην έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου η διοικήτρια κ. Μπαλαούρα και ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνης και πήραν πίσω όλες τις εντολές των κ. Μαρουδιά και Καραγιάννη (επόμενο έγγραφο που ζητούσε να φύγουν και οι ειδικευόμενοι παθολόγοι) υποσχόμενοι και πειθαρχικές διώξεις. Είναι φανερό ότι οι «λαγοί» δεν υπολόγισαν την αντίδραση των εργαζομένων. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε έτσι ώστε ούτε μια κλίνη και ούτε μια θέση εργαζόμενου να μην καταργηθεί. Στο ιδιόμορφο μπραντεφέρ που παίζεται στην υγεία κερδίσαμε ένα γύρο και μόνο με την απειλή των κινητοποιήσεων. Είμαστε εδώ και μαζί με τα άλλα νοσοκομεία θα παλέψουμε…»