ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ: Οι απεργοί οργανώνονται και συζητούν

Το γκαράζ βρισκόταν υπό κατάληψη και όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκεί συμμετείχαν όλοι στη συζήτηση. Πάνω από 70 άτομα. Την εισήγηση έκανε ο Γιάννης Αγγελόπουλος. Εξήγησε πώς δημιουργήθηκε το χρέος και ποιανού είναι. Θύμισε τις «προβληματικές», πώς οι καπιταλιστές το δημιούργησαν και όχι οι δαπάνες για τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζόμενων. Τόνισε ότι αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί, όχι μόνο στο οικονομικό επίπεδο, αλλά θέλουν να πάρουν πίσω όλες τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Αυτοί που μπορούν να διαγράψουν το χρέος είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και να επιβάλουν εργατικό έλεγχο στις τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο κόσμος κούναγε καταφατικά το κεφάλι του συμφωνώντας με την ανάλυση από τη μεριά του εισηγητή. Λίγο πριν το τέλος της εισήγησης πετάχτηκε ένα μέλος του ΚΚΕ που προσπάθησε να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις λέγοντας ότι «σπέρνουμε αυταπάτες στον κόσμο» και ότι δεν ανοίγουμε «θέμα εξουσίας».

Και ο εισηγητής, αλλά και μετά στα πηγαδάκια ανοίγαμε τη συζήτηση ότι ο εργατικός έλεγχος δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση, αλλά κατάχτηση από τη μεριά της τάξης μας σε περίοδο κρίσης του καπιταλισμού. Ανοίγει δρόμο για την ίδια την ανατροπή του καπιταλισμού από καλύτερες θέσεις και με περισσότερο συνειδητοποιημένη την εργατική τάξη. Η μάχη για τον έλεγχο στην παραγωγή, οι νίκες της εργατικής τάξης δυναμώνουν αυτή την προοπτική. Τρώγοντας, έρχεται η όρεξη…

Διαβάστε επίσης

Κυψέλη

ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Με την Εργατική Αλληλεγγύη

Συνέλευση της ΕΠΑΣΣ

Απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια