“ΚΛΕΙΣΤΟΝ”: Τελωνεία, Εφορίες, ΥΠΕΘΟ...

Η ΟΣΥΟ, η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του υπουργείου (στην οποία υπάγονται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, το Γενικό Χημείο, το Νομικό Συμβούλιο, το ΚΕΠΥΟ, η ΓΓΠΣ και το ίδιο το υπουργείο) έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 17/10 δεκαήμερη απεργία.

Ταυτόχρονα, σε κατάληψη συνεχίζουν να βρίσκονται, όχι μόνο το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, αλλά και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και άλλα κτίρια. Η ΟΣΥΟ καλεί σε συλλαλητήριο την Τρίτη 18/10, δεύτερη μέρα της απεργίας στις 11πμ στην πλατεία Κοραή, απ’ όπου θα ξεκινήσει πορεία για το υπουργείο Οικονομικών. Στην κινητοποίηση καλεί η Ομοσπονδία των Τελωνειακών (ΟΤΥΕ) και θα συμμετέχουν και οι εφοριακοί.

Με μια κατάπτυστη απόφαση, τα δικαστήρια έβγαλαν παράνομη την 10ήμερη απεργία που είχε ξεκινήσει η ΟΤΥΕ. Κόντρα στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των σε διατεταγμένη υπηρεσία δικαστικών, οι τελωνειακοί πραγματοποίησαν τελικά τη Δευτέρα 17/10 24ωρη απεργία αλλάζοντας το αίτημα της απεργίας και προσανατολίζονται να συνεχίσουν με κυλιόμενες 24ωρες.

Oπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αριστερή Παρέμβαση Τελωνειακών: «Λίγες μόνο ώρες μετά την έναρξη της απεργίας μας και παρά την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων –πλην ελάχιστων εξαιρέσεων - η άθλια κυβέρνηση των τροϊκανών και των τοκογλύφων απάντησε με το μόνο τρόπο που της έχει απομείνει, την καταστολή μέσα από τις αίθουσες των δικαστηρίων… Με μια δίκη παρωδία όπου απορρίφθηκε το αίτημα για αναβολή της δίκης λόγω της αποχής των δικηγόρων, ο ρόλος του συνηγόρου ανατέθηκε από το δικαστήριο στον πρόεδρο της ΟΤΥΕ (!!!), για να εξετάσει το μάρτυρα συνάδελφο Κωστόγιαννο Στάθη.

Η συνέχιση της απεργίας είναι μονόδρομος για εμάς για να αποτρέψουμε την ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου» εκτρώματος που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτό αποτελεί ομόθυμη απόφαση ΟΛΩΝ των συναδέλφων όπως φάνηκε και στις περιοδείες στους χώρους δουλειάς» καταλήγει το κάλεσμα της ΑΠΤΕ.

Τη Δευτέρα 17/10 ξεκίνησε και η τετραήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΔΟΥ στις Εφορίες με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής. «Το κλίμα μέσα στους συναδέλφους είναι αγωνιστικό. Αυτό φάνηκε και στις εκλογές που έγιναν την περασμένη βδομάδα στο Σύλλογο Αττικής και Κυκλάδων όπου οι συνάδελφοι καταψήφισαν την στάση της ΠΑΣΚΕ που το καλοκαίρι έκλεισε τις απεργίες, τάχα γιατί είχε λάβει υποσχέσεις από την κυβέρνηση και δεν πήρε καμιά απεργιακή απόφαση πέρα από τη συμμετοχή στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ» μας λέει η Σταυρούλα Κοντογούρη, σύνεδρος για την ΠΟΕ ΔΟΥ. «Είναι ενδεικτικό ότι η ΠΑΣΚΕ κατρακύλισε από το 75% το 2005, στο 57% το 2008, στο 36% σήμερα, ενώ αντίθετα ανέβηκε η Αριστερά. Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων, στην οποία και συμμετέχω, κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές και πήρε 4,07% για το ΔΣ και εξέλεξε και τους πέντε υποψήφιους που είχαμε συνέδρους για την ΠΟΕ ΔΟΥ».

Συγκεκριμένα τα ποσοστά σε Αττική-Κυκλάδες ήταν για το ΔΣ: ΠΑΣΚΕ 36,55%, ΑΣΚΙ-Ανεξαρτ. 22,81%, ΔΑΚΕ 19,29%, ΔΑΣ 13,58%, Πρωτοβουλία Εργαζόμενων 4,07%, Κίνηση Αξιοπιστίας 1,70%, Ανεξάρτητη Κίνηση 2,01%. Για την ΠΟΕ-ΔΟΥ: ΠΑΣΚΕ 36,48%, ΑΣΚΙ-Ανεξάρτ. 21,54%, ΔΑΚΕ 20,85%, ΔΑΣ 13,43%, Πρωτοβουλία Εργαζομένων 3,63%, Κίνηση Αξιοπιστίας 1,92% και Ανεξάρτητη Κίνηση 2,14%.

Διαβάστε επίσης

... και λοιπά Υπουργεία