Στο τμήμα αυτό του δάσους Ιλισίων, συνολικής έκτασης περίπου 6 στρεμμάτων, επιχειρήθηκε η τσιμεντοποίηση σχεδόν 1,5 στρέμματος της επιφάνειάς του με χάραξη δρόμων πλάτους 3 μέτρων, σιντριβάνια, στέγαστρα (αναψυκτήριο), τσιμεντένιο «σαλίγκαρο», τσιμεντένια παγκάκια, κλπ.
Αγνοήθηκε πλήρως ο δασικός χαρακτήρας περιοχής, όπως αγνοήθηκε και η γνώμη των κατοίκων και των φορέων. Μια μέρα αντικρίσαμε ένα περιφραγμένο εργοτάξιο με μπουλντόζες και μηχανήματα, που πέραν των άλλων, κατέστρεφαν δέντρα, θάμνους, έως και ολόκληρα παρτέρια με φυτά.
«Η ανάπλαση-τσιμεντοποίηση σχεδιάστηκε χωρίς την απαραίτητη άδεια της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, η οποία αφού ειδοποιήθηκε από τους κατοίκους, διέταξε την διακοπή των παράνομων εργασιών εντός του δάσους.
Η κινητοποίηση των κατοίκων είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της «επιτροπής κατοίκων για τη σωτηρία του δάσους Ιλισίων», η οποία μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις, ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για την διαφύλαξη του δασικού χαρακτήρα της περιοχής. (Αφαιρέθηκαν τμήματα της περίφραξης και έγινε προσπάθεια στοιχειώδους φροντίδας (πότισμα, κ.α.) και αποκατάστασης του χώρου). Το δάσος είναι δημόσιο συλλογικό αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πηγή κέρδους για κανέναν», αναφέρεται μεταξύ αλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «επιτροπή κατοίκων για τη σωτηρία του δάσους Ιλισίων», που στις 2 Αυγούστου έκανε παρέμβαση στο ΥΠΕΚΑ και κατέθεσε ψήφισμα, ενώ την Δευτέρα 9/8 αντιπρόσωποι της επιτροπής είχαν συνάντηση με τον Γ.Γ. Δασών.