ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Ο αγώνας συνεχίζεται

Συγκεκριμένα, η απόφαση της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ προβλέπει: “Στις 3 Νοεμβρίου 4ωρη στάση εργασίας με συγκέντρωση έξω από τον Αρειο Πάγο για να καταθέσουμε εξώδικο στον εισαγγελέα για την παραβίαση των Κοινοτικών Οδηγιών στα ωράρια εργασίας του προσωπικού (12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, 1 νύχτα και δύο ρεπό την εβδομάδα) που οδηγεί στην επαγγελματική εξουθένωση και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. Από 24/10 έως 2/11 τοπικές μορφές δράσεις στα Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Προνοιακές Δομές, Κέντρα Υγείας με όποια μορφή επιλέξουν τα πρωτοβάθμια Σωματεία, τις οποίες καλύπτουμε.

Εάν υπάρξουν προβλήματα καθυστερήσεων της μισθοδοσίας του Νοεμβρίου των υπαλλήλων των Νοσοκομείων που υποστηρίζονται μηχανογραφικά από την ΗΔΙΚΑ, τα Σωματεία να προχωρήσουν σε επισχέσεις εργασίας. Από 7 Νοεμβρίου έως 11 Νοεμβρίου πενθήμερο κινητοποιήσεων με τοπικές μορφές δράσης στα Νοσοκομεία (καθημερινές Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις Διοικήσεων και εξωτερικών Ιατρείων, συγκεντρώσεις, συμβολικό κλείσιμο κόμβων). Ένταξη στο απεργιακό πρόγραμμα των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ”.

Η απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ και μαζί η σιωπή της ΟΕΝΓΕ είναι πολύ πιο πίσω από τις απαιτήσεις της βάσης μέσα στα νοσοκομεία. “Στο Ιπποκράτειο Αθήνας έχουμε ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις εδώ και τρεις βδομάδες”, μας περιέγραψε ο Τάσος Ναούμης, μέλος της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ. “Κάθε μέρα προχωράμε σε στάσεις εργασίας. Κάναμε κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης του Νοσοκομείου, σκληρή κατάληψη, έβγαιναν οι γραφειοκράτες σύμβουλοι του Διοικητή και απειλούσαν τον κόσμο, σε γιατρούς που καθημερινά σώζουν ζωές τούς έλεγαν 'είστε μικροί και δε ξέρετε τι λέτε' και απαντούσαν οι εργαζόμενοι ότι 'τώρα μιλάνε οι εργάτες, όχι εσείς'.

Την Παρασκευή, μετά τη 48ωρη πανεργατική, η ηγεσία του σωματείου κατέβηκε στη συνέλευση στοχευμένα να σπάσει τις κινητοποιήσεις. Εφερε μεγαλογιατρούς διευθυντές χειρουργείων να ρίξουν το βάρος της ευθύνης στους εργαζόμενους, λεγοντας ότι φταίνε οι ίδιοι που δεν υπάρχουν νοσοκομεία και όχι η κυβέρνηση. Στην ουσία το Σωματείο ήθελε να διαλύσει τη συνέλευση αλλά δεν τα κατάφερε. Από το ΔΣ πρότειναν αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι να βγάλει η ΠΟΕΔΗΝ νέο πρόγραμμα.

Ο κόσμος από κάτω αντέδρασε, μαζι με οργανωμένα κομμάτια της Αριστεράς. Η δική μας πρόταση ήταν: συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα και αν αποφασίσει η ΠΟΕΔΗΝ νέες κινητοποιήσεις θα συμμετέχουμε και σε αυτές. Αποφασίστηκε τελικά η συνέχιση των κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και αν καταφέρουμε κλείσιμο δρόμων.

Την Τετάρτη 26/10 έχουμε νέα συνέλευση. Χρειάζεται μια επιτροπή αγώνα για να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει κάποιοι συνάδελφοι την προθυμία τους, αλλά δεν έχει λειτουργήσει και εκεί είναι το στοίχημα. Να λειτουργήσει επιτροπή για να οργανώσει τις κινητοποιήσεις. Και να οδηγήσει στην κλιμάκωση με διαρκείας”.

Διαβάστε επίσης

Λαϊκό: "Σ' αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς"

Θεσσαλονίκη

Άλλα νέα από εργατικούς χώρους

Η μάχη στους Δήμους: Αυτή η απεργία έπρεπε να νικήσει

Συγκοινωνίες: Απεργίες ξανά!

Υπουργεία: Οι καταλήψεις δεν σταματούν

Όχι στην εφεδρεία

Δικαστήρια: Απεργιακός αναβρασμός

ΕΡΤ - ΜΜΕ: Σε τροχιά κινητοποιήσεων

ΟΛΜΕ - ΔΟΕ: Πρότσαη για κλιμάκωση

ΠΝΟ