Πρόταση για 48ωρη έκανε και η ΑΣΚ που πρόσκειται στο ΣΥΝ. Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της Γ. Χαρίσης διαμαρτυρήθηκε γιατί «η απόφαση για απεργία διαρκείας έχει παρθεί και εκτελείται ήδη από την πλειοψηφία», (δηλαδή, πριν τη συνεδρίαση της εκτελεστικής) και αιτιολόγησε τη θέση ενάντια στην απεργία διαρκείας και υπέρ 48ωρης τονίζοντας ότι: «χρειάζεται τακτική, ένας δυναμικός κλάδος θα οδηγηθεί σε ήττα και θα περάσουν εύκολα μετά ασφαλιστικό και Καλλικράτης». Οτι είναι λάθος «ένας κλάδος μόνος σε απεργία διαρκείας», και χρειάζεται «να ενισχύσουμε τις όποιες πρωτοβουλίες συντονισμού». Οτι τέλος «χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός» και επίσης «δημοψήφισμα και εκλογές».
Ο Ν. Αδαμόπουλος από τις Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις, (δεν έχουν έδρα στην Ε.Ε) αφού μετέφερε το κλίμα από το Δήμο Ν. Ιωνίας, όπου την Παρασκευή οι εργαζόμενοι δεν μπήκαν για δουλειά κάνοντας λευκή απεργία και διαδήλωση στην πόλη, τόνισε ότι χρειάζεται παρατεταμένος αγώνας διαρκείας και στήριξε την πρόταση για απεργία διαρκείας, αλλά με όρους και προϋποθέσεις - «γενικό συμβούλιο-συγκεντρώσεις-συνελεύσεις-οργάνωση του αγώνα» και πρόγραμμα ανατροπής του Προγράμματος Σταθερότητας με πολιτικούς άξονες «στάση πληρωμών-εθνικοποίηση τραπεζών-αποδέσμευση από ΕΕ-φορολογία κεφαλαίου».
Η ΠΑΣΚΕ, που είχε στην Ε.Ε την απαραίτητη πλειοψηφία, για να πάρει αν το ήθελε την απόφαση για απεργία διαρκείας, μετά από όλα αυτά υπαναχώρησε προτείνοντας 24ωρη με συνελεύσεις, πορεία και Γενικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 3 Μάη με πρόταση για τριήμερη απεργία Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και εξουσιοδότηση στην Ε.Ε για περαιτέρω αποφάσεις. ΕΣΑΚ και Αυτόνομη Παρέμβαση επέμειναν στην πρόταση για 48ωρη.
Τελικά στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έγινε τη Δευτέρα 3/5 το απογευμα εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή να αποφασίσει την συνέχισει των κινητοποιήσεων την Τετάρτη 5/5, μετά το περας της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.