ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αντικαπιταλιστική ανατροπή

Καμιά αναστολή των αγώνων! Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός! Η νέα κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα με την ίδια ορμή των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων που κόλλησαν στο τοίχο τη κυβέρνηση Παπανδρέου. Καμιά αναστολή, καμιά ανακωχή με τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας του κεφαλαίου. Κλιμάκωση τώρα με νέες απεργίες και καταλήψεις ώστε να ακυρώσουμε τις συμφωνίες της 26ης Οκτώβρη, να σπάσουμε τις περικοπές και τα χαράτσια, να αποκρούσουμε τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Κρίσιμος σταθμός οι κινητοποιήσεις στις 17 Νοέμβρη. Τιμούμε τον επαναστατικό δρόμο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ένα δρόμο επίκαιρο για να δώσουμε τη μάχη σήμερα για μια αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση».

Αυτή είναι η άμεση πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το εργατικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση συναίνεσης και συνεργασίας που απεργάζονται άρχουσα τάξη και τρόικα: Στο μονόδρομο της νέας δανειακής σύμβασης απαντάμε με το μονόδρομο της διαγραφής του χρέους και απέναντι στην εφεδρεία προτάσσουμε την απαγόρευση των απολύσεων. Στον εκβιαστικό δίλημμα μέσα ή έξω από την ΕΕ, απαντάμε έξω, με εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων. Και στο μονόδρομο της εποπτείας των τροϊκανών απαντάμε με τον μονόδρομο της εποπτείας των εργατών, τον εργατικό έλεγχο.

Συνδιάσκεψη

Αυτήν την προοπτική επικύρωσε στις 29-30 Οκτωβρίου και η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αντιπροσώπων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τα εγγεγραμμένα μέλη της πανελλαδικά να φτάνουν μέχρι στιγμής τις 3.000 και τις τοπικές επιτροπές να απλώνονται στις πόλεις ολόκληρης της χώρας. Στη μάχη για να μην περάσει ούτε μια επίθεση της νέας συγκυβέρνησης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι δύναμη για το εργατικό κίνημα και το έχει αποδείξει:

Είναι η πρώτη - και για μεγάλο διάστημα μόνη πολιτική δύναμη - που από την αρχή έβαλε αταλάντευτα τη διαγραφή του χρέους και το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης, όταν ο Ριζοσπάστης τη χαρακτήριζε «αστική-οπορτουνιστική» πρόταση χωρίς νόημα στο σήμερα αφού αυτά τα ζητήματα θα τα έλυνε η «λαϊκή εξουσία», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «κούρεμα», «αναδιαπραγμάτευση» και «ευρωομόλογα».

Είναι επίσης η δύναμη, που από την πρώτη πανεργατική απεργία από τα κάτω ενάντια στην κυβέρνηση στις 17/12/2009 μέχρι σήμερα, έχει μπει μπροστά σε όλες τις κρίσιμες στιγμές στο Σύνταγμα και στις Πανεργατικές του Ιουνίου και βέβαια στον ξεσηκωμό του Οκτώβρη και στις παρελάσεις που γκρέμισαν την κυβέρνηση ΓΑΠ.

Σε αυτήν την κατεύθυνση την Παρασκευή 4/11 το απόγευμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε μαζικά στη διαδήλωση διαμαρτυρίας την ώρα που η κυβέρνηση ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης Η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία είχε αρχικά τοποθετησει κάθετα κλούβες στη Σταδίου για να την εμποδίσουν. «Να φύγουν όλοι! Ούτε μία ώρα περίοδο χάριτος στους νέους επίδοξους συνεργαζόμενους διαχειριστές της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ»! καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Διαβάστε επίσης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Οι ανταρσίες που γκρέμισαν τον ΓΑΠ

Ο Σαμαράς βγάζει τη μάσκα

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ: Σκέφτονται μόνο τους προεκλογικούς ανταγωνισμούς τους;