Μέταλλο: Ολοι μαζί με τη Χαλυβουργία

Από την συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που μάζεψαν 150 ευρώ για την στήριξη του αγώνα των Χαλυβουργών, μέχρι το σωματείο του Αττικού νοσοκομείου που πρόσφερε 2.000 ευρώ, το σωματείο των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ με 1.000 ευρώ, το σωματείο των εργαζόμενων στην INTRACOM και δεκάδες άλλα σωματεία και φορείς συνεχίζουν να εκδίδουν ψηφίσματα και να προσφέρουν ενίσχυση συμπαράστασης.

Μαθητές

Συγκινητική ήταν η παρουσία μαθητών από τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα που την ημέρα του Πολυτεχνείου βρέθηκαν με τα πανό τους μπροστά στην πόρτα του εργοστασίου φέρνοντας το μήνυμα του κοινού αγώνα μεταξύ της νεολαίας και της εργατιάς (φωτό στο πρωτοσέλιδο). Μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση συμπαράστασης που οργάνωσε στην είσοδο του εργοστασίου και το ΚΚΕ με το ΠΑΜΕ.

Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και της τοπικής ΕΛΜΕ την Πέμπτη 24/11 πραγματοποιείται στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 2μμ με προσυγκέντρωση στην Χαλυβουργική στις 1μμ και πορεία προς την Ελληνική Χαλυβουργία. Με ανακοίνωσή της στην συγκέντρωση συμμετέχει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ελευσίνας η οποία καλεί όλον τον κόσμο να βρεθεί στις πύλες της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Την ίδια ώρα προχωράει σε κινητοποίηση και η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στο μέταλλο, ΠΟΕΜ, η οποία ανακοινώνει:

«Για όλα αυτά που μας εξοντώνουν εμείς απαντάμε με απεργίες και συγκεντρώσεις στα εργοστάσια σε όλη τη χώρα, την Πέμπτη 24 Νοέμβρη με 3ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας -από τις 12:00-15:00

1. Στην πλατεία Συντάγματος ώρα 14:00 ΕΑΒ-ΕΑΣ-ΕΛΒΟ – ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΙ Π.Ν, και τα υπόλοιπα σωματεία της Αθήνας. Θα καταθέσουμε ψήφισμα στο Υπουργείο Οικονομικών.

2. Χαλυβουργία Ελλάδος στην Ασπρόπυργο. Μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, ώρα 13:00, όλοι οι Μεταλλεργάτες του Θριασίου Πεδίου. Απαντούμε όχι στις απολύσεις- όχι στις ευέλικτες μορφές εργασίας που επέβαλε η εργοδοσία. Στηρίζουμε οικονομικά τους απεργούς και απολυμένους Χαλυβουργούς.

3. Στον Βόλο όλοι οι Μεταλλεργάτες στην πύλη της ΚΟΝΤΙ ώρα 13:00. Απαντάμε όχι στο κλείσιμο του Χαλυβουργικού εργοστασίου που επιβάλει η πολυεθνική Arcelor Mitall. Στηρίζουμε οικονομικά τους απολυμένους απεργούς που αγωνίζονται στην πύλη από τον Αύγουστο.

4. Στην Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στην ΕΛΒΟ και σε όλους τους άλλους Μεταλλουργικούς χώρους.

5. Στην Κόρινθο συγκέντρωση στην FULGOR και σε όλους τους άλλους Μεταλλουργικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης

Αντίσταση στα λουκέτα

Άλλα νεά από τους εργατικούς χώρους

Κατάληψη από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Ετσι σταματάμε τα χαράτσια

Απεργία στην “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ” - Συντονισμός σε όλα τα ΜΜΕ

Συγκοινωνίες: Απεργία ενάντια στην εφεδρεία

Ο Συντονισμός των “υπο κατάργηση” συνεχίζει

Νοσοκομεία

ΟΛΠ

ΚΤΕΟ

ΑΔΕΔΥ

Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΤ

ΠΗΓΑΣΟΣ

“ΚΕΡΔΟΣ” - “Κιτρινόμαυρη Ώρα” - “Θεσσαλία” Βόλου

ΔΟΛ