Νοσοκομεία

“Οι αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη είναι έντονες”, μας είπε ο Γιάννης Κούτρας μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΘ με την Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ, “Την περασμένη εβδομάδα στο Παπανικολάου οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη της διοίκησης του νοσοκομείου ενάντια στις επικείμενες εφεδρείες που αφορούν σε 19 εργαζόμενους, παραμονή της απεργίας στο Λοιμωδών γίνεται συνέλευση, την ίδια μέρα στο Ψυχιατρείο γίνεται συγκέντρωση στις 8πμ στην πύλη. Μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις στην οργάνωση της απεργίας της Πέμπτης, όπως ότι δεν υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση, αλλά είναι μια κινητοποίηση που αντανακλά το κλίμα μέσα στα νοσοκομεία. Μία ημέρα μετά την απεργία καλείται συντονισμός των επιτροπών αγώνα που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα νοσοκομεία με τα ΔΣ των Σωματείων, στις 7μμ στην ΕΔΟΘ”.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι γενικές συνελεύσεις που αποφασίζουν κινητοποιήσεις τοπικά στα νοσοκομεία. Στο Σισμανόγλειο η γενική συνέλευση των εργαζόμενων αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας στις 21/11 στη διοίκηση με κλείσιμο εφημερίας ενώ στο Αττικό οι εργαζόμενοι, μετά την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν στις 18/11, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων από υπερωρίες. Με την επίσχεση μπλοκάρονται τα εξωτερικά ιατρεία και με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία τα χειρουργεία.

Συνελεύσεις

“Στο Αγλαΐα Κυριακού έχουμε συνέλευση την Τετάρτη 23/11”, μας είπε ο Χρίστος Αργύρης, ειδικευόμενος γιατρός και μέλος της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ, “Η συμμετοχή μας στη νέα Πανεργατική αλλά και η ανάγκη για νέες κινητοποιήσεις ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ θα είναι κεντρικά στη συζήτηση. Επίσης θα συζητηθεί η προσπάθεια του απερχόμενου ΔΣ του Σωματείου να αποκλείσει, στις εκλογές που θα γίνουν σύντομα, τους ειδικευόμενους από το να κατέβουν ως υποψήφιοι. Αυτή η μεθόδευση δε θα περάσει. Την Τρίτη 22/11 ανοίξαμε στο νοσοκομείο και το θέμα του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στις 3 Δεκέμβρη με τεράστια ανταπόκριση”.

Το ΝΥΣΤΕΡΙ καλεί τη Δευτέρα 28/11 συντονισμό σωματείων, απεργιακών επιτροπών, επιτροπών αγώνα, αγωνιστών για νέες πρωτοβουλίες κινητοποιήσεων.

Εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζόμενων αλλά και εκπροσώπων των γιατρών στη Διοίκηση του Νοσοκομείου έγιναν στο Αττικό. Τα αποτελέσματα στην πρώτη ψηφοφορία ήταν: Αμαλία Λαΐου 84 ψήφοι, Σπύρος Στάικος 55 ψήφοι. Τα αποτελέσματα στη δεύτερη ψηφοφορία ήταν: Παναγιώτης Χαλβατσιώτης 201 ψήφοι, Δημήτρης Μανίκης 123 ψήφοι, Αγγελος Κούτρας 7 ψήφοι.

“Οι εκλογές απέδειξαν πως και οι γιατροί θέλουν να μπουν στην μάχη ενάντια στις πολιτικές των μνημόνιων”, τόνισε μιλώντας στην Ε.Α. η Μίνα Χονδρού που εκλέχθηκε με την Πρωτοβουλία Γένοβα-Νυστέρι στις εκλογές για 5μελή της ΕΙΝΑΠ που πραγματοποιήθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο την Τρίτη 15/11 [Τα αποτελέσματα: Αρχοντούλης Νίκος (ΜΕΘ) 65 ψήφοι, Κουραμπά Άννα (Αιμοδοσία) 59, Χονδρού Μίνα (μικροβιολογικό) 53, Γομάτος Χρήστος (ΜΕΘ) 50, Χουλιάρα Ευδοξία (Α’ΠΚ) 46)]. “Πρόκειται για μια 5μελή που η αριστερά έχει την πλειοψηφία. Αυτό μας φέρνει με αυξημένες ευθύνες μπροστά στις μάχες του επόμενου διαστήματος”.

Άλλα νεά από τους εργατικούς χώρους

Κατάληψη από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Ετσι σταματάμε τα χαράτσια

Απεργία στην “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ” - Συντονισμός σε όλα τα ΜΜΕ

Συγκοινωνίες: Απεργία ενάντια στην εφεδρεία

Μέταλλο: Ολοι μαζί με τη Χαλυβουργία

Ο Συντονισμός των “υπο κατάργηση” συνεχίζει

ΟΛΠ

ΚΤΕΟ

ΑΔΕΔΥ

Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΤ

ΠΗΓΑΣΟΣ

“ΚΕΡΔΟΣ” - “Κιτρινόμαυρη Ώρα” - “Θεσσαλία” Βόλου

ΔΟΛ