Εργατικό κίνημα
STOP στις διώξεις

21/3, Συγκέντρωση στον Πειραιά ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις. Φωτό: ΣΕΚ Πειραιά

Μαζική συγκέντρωση οργανώσεων και σωματείων ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Πειραιά και αγωνιστών από άλλους κλάδους πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21/3 στον Πειραιά.

Ανάμεσα στους ομιλητές, πέρα από τους εκπαιδευτικούς, τον λόγο πήραν συνδικαλιστές από πολλούς εργατικούς χώρους: η Κατερίνα Πατρικίου, πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας, ο Δημήτρης Αντωνίου, διοικητικός που διώκεται από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ εξαιτίας των κινητοποιήσεων ενάντια στις τηλεξεταστικές μέσα στις καταλήψεις, ο Μάνος Γρίμμας απολυμένος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ.

«Οι διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων που αντιστέκονται είναι στοχευμένες επιθέσεις της κυβέρνησης που προσφεύγει στον αυταρχισμό γιατί νιώθει αδύναμη απέναντι στο κίνημα», τόνισε η Κατερίνα Πατρικίου. «Το κάνει στα νοσοκομεία, στα σχολεία, προχώρησε ακόμα και σε συλλήψεις φοιτητών απέναντι στις καταλήψεις. Προσπαθεί να διαλύσει και να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ με τους εργολάβους και τις απολύσεις των συμβασιούχων, με τα απογευματινά χειρουργεία, κα. Δεν καταφέρνει να προχωρήσει το σχέδιό της όπως θα ήθελε, γι' αυτό ξανά και ξανά καταφεύγει σε διώξεις συνδικαλιστών, κυρίως του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, που είναι το πιο πρωτοπόρο κομμάτι στην οργάνωση της αντίστασης. Πέρσι στον Άγιο Σάββα πήραμε στο κυνήγι τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τόλμησε προεκλογικά να έρθει στο νοσοκομείο για περιοδεία. Με τη δική μου δίωξη θέλουν να εκφοβίσουν το σωματείο εργαζομένων, γιατί πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση των συμβασιούχων και σε όλες τις μάχες, και το κάνουν και στην περίοδο που προχωράει σε εκλογές του νέου ΔΣ».

• Σε καταγγελία για προσπάθεια υπονόμευσης της συνδικαλιστικής δράσης από τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ προχώρησε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ), η οποία απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η «προφανώς παράνομη απόφαση μετακίνησης» του προέδρου του ΔΣ της ΕΝΙΠ «παραβιάζοντας συνειδητά ακόμα και τις διατάξεις του άρθρου 14 του νόμου 1264/82, των διατάξεων δηλαδή που προστατεύουν και διευκολύνουν τη συνδικαλιστική δράση», όπως τονίζει στην καταγγελία. «Η ΕΝΙΠ έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις απαράδεκτες αναγκαστικές μετακινήσεις ιατρών με αποφάσεις των Διοικήσεων ΥΠΕ και Νοσοκομείων», οι οποίες «δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα των τεράστων ελλείψεων προσωπικού». Με την μετακίνηση του προέδρου της ΕΝΙΠ «επιδιώκουν να πλήξουν το κύρος της Ένωσης, που με ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες βδομάδες πρωτοστατεί τους αγώνες που είναι σε εξέλιξη ενάντια σε αλλεπάλληλες αποφάσεις για αναγκαστικές μετακινήσεις, με στόχο μάλιστα να λειτουργήσει αυτό παραδειγματικά στους υπόλοιπους συναδέλφους», καταλήγει.