Εργατικό κίνημα
Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Στάση εργασίας 27/3

8/2, Πανεκπαιδευτική και πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στην Αθήνα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Στάση εργασίας την Τετάρτη 27/3 από την έναρξη ωραρίου έως τις 12μ και συγκέντρωση στις 9πμ στην Πρυτανεία, αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ, ενάντια στην εκδικητική απόλυση του συναδέλφου τους, Δημήτρη Αντωνίου. 

Ο Δ. Αντωνίου επί 19 χρόνια συμβασιούχος εργαζόμενος στο ΕΚΠΑ, στοχοποιείται από την διοίκησή του λόγω της συμμετοχής του σε συγκέντρωση σωματείων και φοιτητικών συλλόγων έξω από το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ), τη Δευτέρα 12/2 ενάντια στην τηλεξεταστική.

 Η διοίκηση του ΕΚΠΑ, κλιμακώνοντας την επίθεσή της, προχώρησε στη διακοπή της μισθοδοσίας του Αντωνίου από τις 19 Φλεβάρη. Επίσης άσκησε μήνυση εναντίον του Παντελή Βαϊνά, μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, επειδή εξέφρασε την συνδικαλιστική του αλληλεγγύη.

«Συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα και της απεργιακής κλιμάκωσης», τονίζει μεταξύ άλλων η απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Καταγγέλλουμε τον κατάπτυστο νόμο Πιερρακάκη και συνεχίζουμε τον κοινό αγώνα της μαχόμενης πανεπιστημιακής κοινότητας για να ακυρωθεί στην πράξη και να μην εφαρμοστεί ποτέ».