Διεθνή
Λάρνακα: «Νίκο, Νίκο δεν μπορείς να κρυφτείς…»

20/3, Λάρνακα. Εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Φωτό: Εργατική Δημοκρατία Κύπρος

Δεκάδες άτομα, κυρίως Παλαιστίνιοι που ζουν στη Κύπρο, αλλά και πολλοί ντόπιοι συγκεντρωθήκαμε την Κυριακή  24 Μαρτίου στη Μαρίνα της Λάρνακας για να διαμαρτυρηθούμε για τη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα. Τη διαμαρτυρία κάλεσαν Παλαιστινιακές οργανώσεις

Ο χώρος της εκδήλωσης δεν ήταν τυχαίος αφού από το λιμάνι της Λάρνακας υποτίθεται ότι διακινούνται φορτία με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα αλλά στη πραγματικότητα σχεδόν τίποτα δεν φτάνει στους Παλαιστίνιους αφού αυτά παρεμποδίζονται από το Ισραήλ. 

Ακολούθησε πορεία κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, μέχρι το ιστορικό κάστρο της πόλης. Σε ένα χώρο όπου καθημερινά συγκεντρώνονται εκατοντάδες ξένοι, αλλά και κύπριοι επισκέπτες.

Ήταν μια δυναμική εκδήλωση με βασικά συνθήματα, «Λευτεριά στη Παλαιστίνη», «Καμιά συμμετοχή της Κύπρου στην επίθεση» και το καθιερωμένο πια «Νίκο –Νίκο (το όνομα του προέδρου Χριστοδουλίδη) δεν μπορείς να κρυφτείς, στηρίζεις τη γενοκτονία» και ακολουθούσε το «ντροπή – ντροπή – ντροπή»

Ήταν μια πολύ σημαντική εκδήλωση που αναγκάστηκαν και τα κανάλια να την προβάλουν. Ήταν μια εκδήλωση που πολύ σωστά επικεντρώθηκε πάνω στο βρώμικο ρόλο της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη που παριστάνει ότι ενδιαφέρεται για το καλό των Παλαιστινίων και τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και την ίδια στιγμή στηρίζει την επιθετική πολιτική του Ισραήλ. Όχι μόνο δεν στήριξε το ψήφισμα των Η. Ε. για κατάπαυση του πυρός αλλά παραχωρεί και όλες τις διευκολύνσεις από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας στους σιωνιστές για να κτυπούν τους Παλαιστίνιους.  Πραγματικά η μόνη λέξη που ταιριάζει εδώ είναι ΝΤΡΟΠΗ.

Η συνέχεια θα είναι την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαρτίου στη Λευκωσία σε νέα πορεία που κάλεσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης. Θα είμαστε εκεί.

 

• Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο 23 Μάρτη στο Δουβλίνο στο πέμπτο μεγάλο πανεθνικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη με τους  διοργανωτές να ζητάνε τον τερματισμό του Ισραήλ στη Γάζα και την ιρλανδική κυβέρνηση να «αναλάβει δράση για να καταστήσει το Ισραήλ υπόλογο».