Εργατικό κίνημα
Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζόμενων Αγ. Σάββα: Δυνατή Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία

Δευτέρα 8 Απρίλη –
Εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων του Αγ. Σάββα

Στηρίζουμε ψηφίζουμε
Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία 

 

Με συνθήματα «Παλεύουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης που δολοφονεί με την πολιτική της από τα Τέμπη μέχρι τα Νοσοκομεία» και «όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ» η Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία διεκδικεί την αυτοδυναμία στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου για να πάρουν το μήνυμα Υπουργείο και Διοίκηση ότι δεν θα καταφέρουν να τσακίσουν τους αγώνες. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση ενάντια στις απολύσεις των καθαριστριών που ξεκίνησαν από τον Άγιο Σάββα, ώστε να κλιμακωθεί η μάχη για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, καθώς χιλιάδες ΣΟΧ θα απολυθούν σε όλα τα νοσοκομεία σε τρεις μήνες. Είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στη δίωξη της προέδρου του σωματείου, Κατερίνας Πατρικίου, επειδή ηγήθηκε έναν αγώνα που έγινε παράδειγμα για όλα τα σωματεία της Υγείας.

Μία βδομάδα πριν τις εκλογές, οι πρώτοι δέκα απολυμένοι ΣΟΧ επιστρέφουν στη δουλειά, μετά και την τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια της διοίκησης να μην το επιτρέψει. Σειρά έχουν οι επόμενοι απολυμένοι. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η μάχη ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία, για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό και στη χρηματοδότηση από τον Προϋπολογισμό.

 

Είμαι απολυμένη καθαρίστρια στον Άγιο Σάββα και αποφάσισα να μπω στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας, γιατί ήταν η μόνη παράταξη μέσα στο νοσοκομείο που στάθηκε με τέτοιο σθένος δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Και πριν και αφού χάσαμε τη δουλειά μας. Γιατί στόχος μας είναι να την ξαναπάρουμε πίσω. Είχαμε στο πλευρό μας ένα σωματείο και την πρόεδρό του, την Κατερίνα Πατρικίου, η οποία ήταν καθημερινά στο πλάι μας, στο νοσοκομείο, στο Υπουργείο, στους δρόμους. Έχανε καθημερινά μεροκάματα το ένα μετά το άλλο για να το κάνει αυτό. Εγώ προσωπικά έχω πειστεί ότι αυτά δεν τα κάνει απλά επειδή είναι πρόεδρος, αλλά επειδή αυτό πιστεύει ότι πρέπει να κάνει. Πωρώθηκε περισσότερο από εμάς για να νικήσουμε στον αγώνα μας. 

Τα μέλη της συγκεκριμένης παράταξης είναι δίπλα σε όλους όσους δέχτηκαν επίθεση, γι' αυτό το σωματείο μας είναι τόσο πρωτοπόρο. Κι όχι μόνο εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας, αλλά και άλλων, όπως τους απολυμένους του Σωτηρία. Δεν υπήρξε απεργία και κινητοποίηση που να μην πρωτοστατεί το πανό του Αγίου Σάββα. Θεωρώ χρέος μου να συμμετάσχω σε αυτή την εκλογική μάχη, όχι μόνο για να στηρίξω αυτούς που με στήριξαν, αλλά για να στηρίξω τη μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγεία με κάθε τρόπο.  

Ειρήνη Γεωργοπούλου,
απολυμένη ΣΟΧ, υποψήφια με την Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία

 

Εγώ ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα ασχοληθεί με σωματεία και αγώνες. Η πρόεδρός μας, Κατερίνα Πατρικίου, με ενέπνευσε να παλέψω και να κατέβω στον δρόμο με τόση θέρμη σε απεργίες και πορείες. 

Η Ενωτική Πρωτοβουλία ήταν η μόνη που στάθηκε στο πλάι μας. Είναι αξιοθαύμαστο ότι ως σωματείο οργανώσαμε τον συντονισμό με εργαζόμενους άλλων νοσοκομείων, πήγαμε να τους βρούμε και να τους μιλήσουμε. Στηρίξαμε τις απολυμένες καθαρίστριες του Σωτηρία, κάτι που το δικό τους σωματείο δεν το έκανε. Γίναμε παράδειγμα αγώνα. Γι' αυτό καταφέραμε απέναντι σε μια κυβέρνηση και μια διοίκηση που έκαναν τα πάντα για να απολυθούμε, να επιστρέψουμε οι πρώτοι 10 από τους 50 απολυμένους στη δουλειά.   

Γεωργία Συκά,
απολυμένη ΣΟΧ, υποψήφια με την Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία

 

Το σωματείο μας με την ηγεσία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας είναι συνεχώς στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Δίνει τη μάχη για ένα δημόσιο ΕΣΥ, ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων, για ένα νοσοκομείο ανοιχτό σε όλους τους ασθενείς χωρίς διακρίσεις. Από μικρή ηλικία είμαι πεισμένη ότι η θέση μου είναι στους αγώνες και δίπλα στους “αδύναμους” απέναντι στους “δυνατούς”. Γι' αυτούς τους λόγους αυτονόητα στηρίζω αυτήν την παράταξη. Είναι ακόμα μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί.

Μαρία Αρναούτη,
επικουρική γιατρός στον Άγιο Σάββα, υποψήφια με την Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία

 

Πρέπει να τσακίσουμε αυτήν την κυβέρνηση. Μας έχουν υποσχεθεί πολλά και είναι όλα ψέματα. Διαλύουν τη δημόσια Υγεία, θέλουν να κάνουν τα νοσοκομεία ιδιωτικά, την ώρα που ο κόσμος πεινάει, η ακρίβεια στα προϊόντα, στη βενζίνη, παντού είναι στα ύψη. Τώρα θέλουν να πληρώνουμε και τα νοσοκομεία και χαράτσια στα φάρμακα και τις εξετάσεις. Σιχαίνομαι τον Μητσοτάκη και ό,τι “μυρίζει” Νέα Δημοκρατία. Χρειάζεται αγώνας για να προχωρήσουν τα πράγματα. Κομμάτι αυτού του αγώνα είναι οι εκλογές στο σωματείο μας για να παραμείνει στην ηγεσία του σωματείου η Κατερίνα Πατρικίου και η Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία.

Κωνσταντίνος Τρίμμης,
τεχνολόγος ακτινολόγος, υποψήφιος με την Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία

 

Ψηφοδέλτιο
Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
ΑΡΝΑΟΥΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΒΑΣΙΛΟΠΑΝΑΓΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΓΡΙΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΘΥΜΙΟΣ)
ΔΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΕΞΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΙΚΟΝΟΜΙ ΕΡΣΕΝΑ
ΚΑΘΟΠΟΥΛΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΕΤΟΒΑ ΟΛΓΑ
ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΥΖΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΚΟΥΚΗ ΣΟΦΙΑ
ΜΙΧΑΕΛΑ ΜΑΡΙΑ
ΜΠΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΠΟΥΡΑ ΥΠΑΤΙΑ
ΝΕΑΜΟΝΙΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΞΕΣΦΥΓΓΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΠΑΝΟΥΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ)
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΟΥΣΙΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΣΑΛΤΑ ΕΥΑΝΘΙΑ (ΕΥΗ)
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΟΛΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΣΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣΥΡΟΥΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ)
ΤΡΙΜΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΑΪΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ)
ΦΕΤΑΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
 
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
 
ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΣΤΡΙΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ