Εργατικό κίνημα
Άνοιξη Αττικής: Δικάζεται ο δράστης της εργοδοτικής ρατσιστικής επίθεσης

25/7/23, Διαδήλωση στην Άνοιξη σε συμπαράσταση στον Ναζίρ. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Παρέμβαση αλληλεγγύης στη δίκη του εργοδότη για το ξυλοδαρμό του μετανάστη διανομέα στην Άνοιξη Αττικής τον περασμένο Ιούλη (κατηγορείται για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ρατσιστικό κίνητρο) θα πραγματοποιήσει η ΚΕΕΡΦΑ την Τετάρτη 4/3, στις 11.30πμ, στα δικαστήρια Ευελπίδων, στο κτίριο 2, απαιτώντας «την τιμωρία του ρατσιστή εργοδότη, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων και την αποκατάσταση της κατεστραμμένης μηχανής του μετανάστη». 

Ο μετανάστης εργάτης Ναζίρ Αχμέντ, 43 ετών στο πλευρό του οποίου έχουν βρεθεί το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής, η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από το αφεντικό του που επιπλέον του έσπασε τη μηχανή, βρίζοντάς τον με χυδαίους και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, όταν του είπε ότι του έδωσε λάθος διεύθυνση παράδοσης.  

«Ο Ναζίρ κάλεσε την Αστυνομία στις 1.42πμ για πρώτη φορά αλλά δεν ήρθαν. Το αφεντικό όταν κατάλαβε ότι ειδοποίησε την Αστυνομία πήρε το τζίπ του και κατέστρεψε την μηχανή του εργάτη αφού προηγούμενα του είχε πάρει τα κλειδιά για να μην μπορέσει να φύγει. Όταν τηλεφώνησε ξανά στην Αστυνομία ενώ κρυβόταν φοβούμενος ότι το αφεντικό θα τον σκότωνε αυτός έκλεισε το μαγαζί και έφυγε» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ. «Η Αστυνομία έφτασε εκεί στις 2.45πμ, κατέγραψαν το περιστατικό και έφυγαν λέγοντας του να πάει μόνος του στο Αστυνομικό Τμήμα! Ο Ναζίρ πήγε στις 3πμ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Στεφάνου για να υποβάλει μήνυση. Εκεί τον απέτρεψαν τρεις αστυνομικοί λέγοντας του ότι “μπορείς να κάνεις μήνυση αλλά θα έχεις ταλαιπωρία, έξοδα, δικαστήρια. Σκέψου το καλά και έλα αύριο…”

Ο μετανάστης εργάτης προχώρησε με την στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ σε καταγγελία στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ. Ακολούθησε η σύλληψη και η παραπομπή του αφεντικού σε δίκη».