Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δεν περνάνε οι φασιστικές διώξεις

Τζαβέντ Ασλάμ

Aναβλήθηκε για τις 30/9, η δίκη του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα», Τζαβέντ Ασλάμ μετά από μήνυση του Τ. Συμιγδαλά όταν ακόμη ήταν διευθυντής στην φασιστική ΕΛΑΣΥΝ του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Λαγού. 

«Η δίκη αναβλήθηκε γιατί την Δευτέρα 15/4 ο μηνυτής δεν τόλμησε καν να πατήσει το πόδι τους στο δικαστήριο όπως και κανείς δικηγόρος εκ μέρους του. Του καταλογίστηκε πρόστιμο για λιπομαρτυρία», μας μεταφέρει ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, μάρτυρας στη δίκη. 

«Η κατηγορία εναντίον του Τζαβέντ γίνεται, άκουσον-άκουσον, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για «πρόκληση διχόνοιας», γιατί τον Δεκέμβρη του 2019 είχε καλέσει σε συλλαλητήριο ενάντια σε ισλαμοφοβική-ρατσιστική επίθεση που είχε γίνει σε τζαμί της Αθήνας από έναν εισβολέα που μπήκε και άρχισε να βρίζει τους μουσουλμάνους. Ήταν η περίοδος που αντίστοιχες επιθέσεις με καψίματα κορανίου κλπ γίνονταν στη Σουηδία και άλλες χώρες της Ευρώπης. 

Εναντίον του συγκεκριμένου ενώ προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη, αντίθετα τον άφησαν ελεύθερο. Ενώ την επόμενη μέρα ασκήθηκε η φασιστική μήνυση  της ΕΛΑΣΥΝ κατά του Τζαβέντ Ασλάμ για “ρατσισμό σε βάρος των Ελλήνων”! Και αντί ο εισαγγελέας να την πετάξει στα σκουπίδια την οδήγησε στα δικαστήρια, όπου όπως αποδείχθηκε σήμερα οι φασίστες δεν ήλθαν καν να την υποστηρίξουν».