Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ανοιχτή Σύσκεψη Δράσης για την Πύλο

Σε Ανοιχτή Σύσκεψη Δράσης για την Πύλο την Τρίτη 23 Απρίλη στις 7μμ, στον Πολυχώρο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια) καλούν η ΚΕΕΡΦΑ, επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «η Ενότητα», άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, προτείνοντας ένα πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει:

Εκδήλωση-συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 12 Μάη 7μμ στα γήπεδα μπάσκετ στου Ρουφ για την στήριξη της καμπάνιας για δικαιοσύνη στα θύματα της Πύλου.

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Καλαμάτα στις 21 Μάη στη δίκη των εννέα προσφύγων επιζώντων του ναυαγίου της Πύλου. Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 14 Ιούνη, ένα χρόνο από το έγκλημα της Πύλου και σε δράσεις έξω από τις ελληνικές πρεσβείες». Όπως αναφέρουν στο κοινό τους κάλεσμα: 

«Εξακόσιες πενήντα οικογένειες στο Πακιστάν, την Αίγυπτο, την Συρία και την Παλαιστίνη θρηνούν για τον χαμό των αγαπημένων τους που βρίσκονταν στο πλοιάριο Αδριάνα και κατέληξαν στο βυθό της Μεσογείου στα ανοιχτά της Πύλου στις 14 Ιούνη 2023. Οι επιζώντες του ναυαγίου καταγγέλλουν ότι το σαπιοκάραβό τους βούλιαξε μετά από ανατροπή που προκάλεσε η βίαιη ρυμούλκησή του από σκάφος του Λιμενικού Σώματος για να απωθηθεί προς την Ιταλία. 

Είμαστε στο πλευρό τους! Ήταν δολοφονία! Είναι το πιο φριχτό ρατσιστικό έγκλημα στα σύνορα της Ευρώπης-φρούριο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν θα αφήσουμε να μείνει ατιμώρητο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πρωταθλήτρια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών επιχειρεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της, του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος και στο έγκλημα της Πύλου, φορτώνοντας αυτήν τη φορά τις ευθύνες της σε εννέα επιζώντες. Παραπέμπονται σε δίκη στις 21 Μάη στην Καλαμάτα 9 επιζώντες με την κατηγορία της πρόκλησης ναυαγίου, διακίνησης μεταναστών και εγκληματικής οργάνωσης. 

Στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων, των επιζώντων και των οικογενειών τους που ζητάνε δικαιοσύνη. Για να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, η κυβέρνηση, το Λιμενικό, η Frontex. Για ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, άσυλο και χαρτιά.

Οι πολιτικές των κλειστών συνόρων κόστισαν πάνω από 20.000 πνιγμένους πρόσφυγες στη Μεσόγειο από το 2015 μέχρι σήμερα. Είναι οι πολιτικές που στρώνουν το δρόμο στην άνοδο της ακροδεξιάς και των φασιστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Πρέπει επιτέλους να βάλουμε τέλος στη φρίκη των δολοφονιών στα σύνορα! Οι πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά είναι καλοδεχούμενοι με δικαιώματα και όχι με καταδιώξεις.  

Σας καλούμε να συντονιστούμε και να δράσουμε ενωμένοι: Καμία συγκάλυψη τους εγκλήματος της Πύλου, να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι, δικαίωση των θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου! Για ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, άσυλο και χαρτιά σε μετανάστες και πρόσφυγες».