Εργατικό κίνημα
Θεσσαλονίκη: Επιτυχία στο Ιπποκράτειο

Αποτελέσματα εκλογών για τη Νοσοκομειακή Επιτροπή Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης: Ψήφισαν 110 και εκλέγονται οι Κούτρας Γιάννης (77 σταυροί), Σουνδουλουνάκη Στέλλα (41), Λαμπαδά Χάρις (32), Σάνος Χρήστος (31), Μόσχα Νικολέττα (30). 

«Είναι σημαντικό ότι εκλέχτηκε μετά από χρόνια νοσοκομειακή επιτροπή στο Ιπποκράτειο για να οργανώσουμε τις μάχες μας το επόμενο διάστημα», δηλώνει στην ΕΑ ο Γιάννης Κούτρας, γιατρός στο Ιπποκράτειο, που εκλέχτηκε στην επιτροπή, και μέλος ΔΣ ΕΝΙΘ. «Ήδη έχουν γίνει τρεις συνελεύσεις γιατρών που κατέγραψαν μια σειρά από προβλήματα, βγήκε μια ανακοίνωση και προχωράμε σε αγωνιστικό διήμερο στις 16 και 17 Απρίλη, την πρώτη μέρα με κινητοποίηση στη διοίκηση και τη δεύτερη με τη συμμετοχή στην απεργία. Αυτά δείχνουν τη δυναμική που υπάρχει και σπάνε την εικόνα ότι οι γιατροί επικροτούν τα νέα μέτρα του υπουργείου. Ίσα ίσα καταγράφεται μεγάλη οργή απέναντι σε μια κυβέρνηση που διαλύει τα νοσοκομεία και σε μια διοίκηση που θεωρεί αναλώσιμο το προσωπικό και ενδιαφέρεται μόνο για την προβολή μιας ψεύτικης εικόνας.

Καλύτεροι όροι οργάνωσης

Είναι σημαντική αυτή η επιτροπή καθώς το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου έχει ηγεσία τη ΔΑΚΕ και γι' αυτό δεν γινόταν καμία συνέλευση και κινητοποίηση, ενώ τον μόνο ρόλο που έπαιζε ήταν να ελέγχει τις αντιδράσεις και να κρύβει κάτω από το χαλί τα προβλήματα. Είναι θετικό επίσης ότι συμμετέχουν ενεργά οι ειδικευόμενοι. Άρα ευελπιστούμε ότι το επόμενο διάστημα μπορούμε να οργανώσουμε με καλύτερους όρους τον συνδικαλισμό στους γιατρούς, αλλά και να εκφράσουμε σε έναν μεγάλο βαθμό και το υπόλοιπο προσωπικό που θέλουμε να συντονιστεί με τη δική μας δράση

Την προηγούμενη βδομάδα ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε το νοσοκομείο Αγ. Παύλος, όπου ανακαινίζουν τα ΤΕΠ για να το παρουσιάσει σαν έργο αναβάθμισης του ΕΣΥ. Αυτό που δεν είπαν βέβαια είναι ότι είχαν υποσχεθεί ότι θα έφτιαχναν καινούργια κτίρια στον Αγ. Παύλο, αλλά κατέληξαν σε μια απλή ανακαίνιση που είναι μια κοροϊδία. Δεν πέρασε από το Ιπποκράτειο που εφημερεύει μόνο του σε κάθε γενική εφημερία με τρομερό όγκο περιστατικών και με αντίστοιχα προβλήματα».

Η Συνέλευση των γιατρών του Ιπποκρατείου καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Ιπποκράτειου την Τρίτη 16/4, 1μμ και στην απεργία την Τετάρτη 17/4 στη συγκέντρωση που καλεί η ΕΝΙΘ στις 10:30πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.