Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Κολωνός-Κεραμεικός-Σεπόλια: Μια αντιρατσιστική νίκη

22/4, Κολωνός

«Νικήσαμε. Το αίτημα εκδίωξης των μεταναστών και φτωχών αποσύρθηκε πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση. Η Ανατρεπτική Συμμαχία ήταν εκεί, με δεκάδες μέλη. Και άλλες δυνάμεις της αριστεράς. Η ρατσιστική ρητορική δεν έλαβε θέση στο Δήμο Αθήνας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους και όσες ανταποκρίθηκαν και ένωσαν τη φωνή τους μαζί μας. Συνεχιζουμε!», έγραψε ο Κώστας Παπαδάκης, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας μετά την αντιρατσιστική συγκέντρωση έξω από τη συνεδρίαση του 4ου κοινοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 22 Απρίλη. Την ίδια μέρα είχε ενταχτεί στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση αίτημα συμβούλου του Μπακογιάννη για πογκρόμ σε βάρος μεταναστών και φτωχών.

«Σε φιάσκο εξελίχθηκε η προσπάθεια του Α. Μοναστηριώτη, συμβούλου του Μπακογιάννη, να προκαλέσει απόφαση ρατσιστικής εκστρατείας με συγκρότηση TASK FORCE(!) ΕΛΑΣ-Δημοτικής Αστυνομίας-Εισαγγελέα στη γειτονιά του Κολωνού για την εκδίωξη μεταναστών αλλά και των φτωχών που βρίσκουν καταφύγια σε ακατάλληλα κτίρια. Στο απαράδεκτο κείμενό του, προχωρούσε στη διάκριση “παράνομοι μετανάστες” και άνθρωποι(!)», αναφέρει με τη σειρά της η ΚΚΕΡΦΑ.

«Η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε στην αρχή της συνεδρίασης την απόσυρση του θέματος, δηλώνοντας ότι ετέθη εκ παραδρομής... Ήταν μια πρωτοβουλία που άνοιγε το δρόμο της αναβίωσης των πρακτικών των ναζί της Χρυσής Αυγής, με τις οποίες το αντιφασιστικό κίνημα στις γειτονιές έδωσε μάχες ενάντια τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου... Δεν πρόκειται για μεμονωμένη ατομική πρωτοβουλία ενός τυχαίου συμβούλου. Η ίδια η κυβέρνηση, που επιχειρεί λυσσαλέα να καλύπτει τις δολοφονίες από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο, τροφοδοτεί τέτοιες παρεμβάσεις συμβούλων σαν κι αυτή.

Η ΚΕΕΡΦΑ χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα και του δημοτικού συμβούλου της Κώστα Παπαδάκη να θέσει το ζήτημα επιτακτικά, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή στο ρατσιστικό λόγο στα κοινοτικά συμβούλια. Η γειτονιά και οι συλλογικότητές της έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση με εκπροσώπους της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ, της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνος-Σεπολίων, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αριστοτέλης και της καμπάνιας Γειτονιές για το Δικαίωμα στη Στέγη».

 

• Ανοιχτή Εκδήλωση-Συζήτηση οργανώνει την Πέμπτη 25/4, Τριπόλεως 61, 7μμ, το ΣΕΚ Κολωνού-Κεραμεικού-Σεπολίων με θέμα «Μετά την απόσυρση του ρατσιστικού αιτήματος του συμβούλου του Μπακογιάννη για έξωση πρσφύγων και μεταναστών από το 4ο Διαμέρισμα συνεχίζουμε την μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες!» με ομιλητή τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή ΚΕΕΡΦΑ, πρώην Δημ.Σύμβουλο Αθήνας.