Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Τέμπη-Πύλος ίδιοι δολοφόνοι: Να τιμωρηθούν οι ένοχοι

Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος της Πύλου. Δικαιοσύνη για τα θύματα του ναυαγίου. Να αθωωθούν οι εννιά επιζώντες που δικάζονται με στημένες κατηγορίες για πρόκληση ναυαγίου, διακίνηση μεταναστών και εγκληματική οργάνωση. Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί δολοφόνοι από την κυβέρνηση, το Λιμενικό, την FRONTEX. Ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, άσυλο και χαρτιά σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Αυτές είναι κάποιες από τις βασικές αιχμές της μεγάλης καμπάνιας που ξεκινά η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου, την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα», ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το έγκλημα. Μια καμπάνια που στόχο έχει να ξεσηκώσει συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες. Οι κεντρικοί της σταθμοί, που συζητήθηκαν σε ανοιχτή σύσκεψη το απόγευμα της Τρίτης 23 Φλεβάρη στο Ρομάντζο, είναι:

- Εκδήλωση-συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 12 Μάη, 7μμ, στα γήπεδα μπάσκετ στου Ρουφ για την στήριξη της καμπάνιας για δικαιοσύνη στα θύματα της Πύλου. 

- Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους 9 διωκόμενους επιζώντες της Πύλου στις 20 Μάη στο Σύνταγμα και συγκέντρωση στις 21 Μάη στην Καλαμάτα, ημέρα έναρξης της δίκης τους. 

- Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 14 Ιούνη, στον ένα χρόνο από το έγκλημα. Συλλαλητήρια την ίδια μέρα σε όλες τις πόλεις και δράσεις έξω από τις ελληνικές πρεσβείες παντού. 

«Παλεύουμε για να αποδοθεί δικαιοσύνη στους ανθρώπους που χάθηκαν και τις οικογένειές τους, ενάντια στην κυβέρνηση που τους δολοφόνησε», μας είπε ο Διονύσης Πατσόπουλος, εργαζόμενος στην ΕΥΔΑΠ και μέλος του Δικτύου Αλληλέγγυων Σχολείων. «Τους δολοφόνησε εφαρμόζοντας μια ρατσιστική ευρωπαϊκή πολιτική με φράχτες και επαναπροωθήσεις, μια πολιτική που υιοθετεί την ατζέντα της ακροδεξιάς και της ανοίγει το δρόμο.

Η υπεράσπιση των ανθρώπων που από θύματα βρέθηκαν κατηγορούμενοι είναι καθήκον μας. Για να μην επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν οι κυβερνητικές ευθύνες και να γλυτώσουν αυτοί που πραγματικά προκάλεσαν το ναυάγιο -όπως ακριβώς το παλεύουμε με τα Τέμπη, τις γυναικοκτονίες κια όλα τα εγκλήματα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κουκουλώσει. Και για να μην επιτρέψουμε ξανά άνθρωποι που ξεκινάνε από μια σειρά χώρες λόγω πολέμων, ακραίας φτώχειας, κλιματικής καταστροφής κλπ για να βρουν μια καλύτερη ζωή, να πνίγονται στη Μεσόγειο.

Είναι μια μεγάλη καμπάνια που χρειάζεται να κινητοποιήσει όλο το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δομές αλληλεγγύης και να οργανωθεί ανοιχτά και πλατιά με εκδηλώσεις, δράσεις, διαμαρτυρίες, διάφορες μορφές ενημέρωσης του κόσμου. Χρειάζεται να βγουν στην επιφάνεια τόσο οι πραγματικές συνθήκες του εγκλήματος όσο και οι ακροδεξιές πολιτικές που οδήγησαν σε αυτό. Και να γίνει η σύνδεση με όλα όσα κάνει αυτή η κυβέρνηση, γιατί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο ίδιο καζάνι ζούμε.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Διαλύει τα πάντα, Υγεία, Παιδεία, εργασία. Δολοφονεί στα σύνορα και παντού. Μοιάζει πια με την Μελόνι, τη Λεπέν».