Το Σάββατο 20/4 οργανώσαμε τη δεύτερη εκδήλωσή μας στα γρασίδια της Φιλοσοφικής με θέμα “Αναρχισμός μια μαρξιστική κριτική”. Την εισήγηση έκανε ο Ευκλείδης Μακρόγλου, δικηγόρος και μέλος του ΣΕΚ, στην οποία έβαζε την αναγκαιότητα της συγκρότησης της πρωτοπορίας των εργατών/ριών και των φοιτητών/
ριών σε ένα επαναστατικό κόμμα το οποίο θα μπορέσει να οδηγήσει την τάξη μας στην εξουσία και να διαλύσει το υπάρχον αστικό κράτος, σε αντίθεση με τις ιδέες της αυτονομίας που χάνουν το κλειδί για την ανατροπή του συστήματος: την δράση των εργατών σαν υποκείμενο της αλλαγής, αλλά και του σταλινισμού που μέσω της γραφειοκρατίας συχνά υποκαθιστά τον κόσμο από τα κάτω και δεν φτάνει τους αγώνες μέχρι τη νίκη.
Ήταν μια πλούσια κουβέντα που ανέδειξε την ανάγκη για τσάκισμα της κυβέρνησης και του συστήματος της με ερωτήσεις από καινούριους συντρόφους. Μια συζήτηση πολύ χρήσιμη ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, καθώς μέσα στις καταλήψεις και το φοιτητικό κίνημα υπάρχουν πολλά παιδιά τα οποία θέλουν να παλέψουν αλλά επηρεάζονται από τις αναρχικές ιδέες.
Στη συνέχεια προγραμματίσαμε εξορμήσεις, την Τρίτη στη 1μμ στη ΣΘΕ, την Τετάρτη στις 3μμ στο ΠΑΜΑΚ και την Πέμπτη στις 3μμ στη λέσχη για να καλέσουμε τους φοιτητές στην κεντρική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα γίνει την Πέμπτη 25/4 στις 7:30μμ στην ΕΔΟΘ.
Επικοινωνούμε τις επαναστατικές ιδέες μέσα στις σχολές με την Εργατική Αλληλεγγύη και τα υλικά μας ειδικά τώρα που οργανώνουμε την παρέμβασή μας στις φοιτητικές εκλογές. Θέλουμε για άλλη μια χρονιά να μαυρίσουμε τη ΔΑΠ τη νεολαία των δολοφόνων, να ενισχύσουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά και τα ΕΑΑΚ και να ανοίξουμε όλα τα ζητήματα από τον ρατσισμό μέχρι τον σεξισμό. Στις φοιτητικές εκλογές σύντροφοί μας κατεβαίνουν με τα σχήματα στην Πληροφορική, τη Δημοσιογραφία και το Μαθηματικό ενώ προσπάθεια γίνεται για να φτιάξουμε καινούριο σχήμα στο Μουσικό.
Επιπλέον θέλουμε να καλέσουμε τους φοιτητές στη νέα εκδήλωση που οργανώνουμε το Σάββατο 27/4 στις 3 μμ με θέμα την Επανάσταση των Γαρυφάλλων στη Πορτογαλία, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής ΑΠΘ.
Τζένη Δεμιρτζίδου,
ΣΕΚ στις Σχολές, Θεσσαλονίκη