Εργατικό κίνημα
ΓΝΑ Γεννηματάς: Δεν θα μας κάνουν Τέμπη

17/4, Πανεργατική Απεργία στην Αθήνα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

“Άκαρπη” απέβη για άλλη μια φορά η συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου μας. Στην παράσταση διαμαρτυρίας (24/4) που καλεσε η ΕΙΝΑΠ αλλά όχι το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου (μόνο η Αγωνιστική Πρωτοβουλία είχε συμφωνήσει) με αφορμή τις εφημερίες του τρόμου στο ΓΝΑ και εκείνη που είχε καταρρεύσει το δίκτυο, ο διοικητής δεν απάντησε επί της ουσίας σε τίποτα. 

Μας εξήγησε ότι μπορούσαν οι γιατροί στα ΤΕΠ να παίρνουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων γραπτά στο χέρι και ότι οι ακτινολόγοι στον Αξονικό άνετα μπορούσαν να γνωματεύουν από την κονσόλα. Όλα καλά δηλαδή. Περίπου δηλαδή ότι εμείς φταίμε για τον πανικό και την κρίση. 

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (όχι η Παγώνη και ο Αδαμόπουλος που δουλεύουν στο Γεννηματά) αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που παραβρέθηκαν εξηγήσαμε απλά ότι από τύχη δεν έγινε το κακό. Στις επίμονες ερωτήσεις μας για τις προσλήψεις, μας είπε ότι περιμένουμε τις προσλήψεις από τον ΑΣΕΠ (όπως μας είχε πει και έναν χρόνο πριν). Μιλάμε για την διοίκηση που ενώ γνωρίζει όλα τα παραπάνω, έχει ρίξει όλο της το βάρος στα απογευματινά χειρουργεία αλλά όχι στα "απλά" και συνηθισμένα πράγματα βλέπε εφημερίες, ράντζα, προσλήψεις, ξυλοδαρμούς κτλ. Συνεχίζουμε, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Όχι σε νέα Τέμπη στο νοσοκομείο μας.

Χρίστος Αργύρης, 
Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή Γεννηματάς, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων