Εργατικό κίνημα
«Κουλουράδες»: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Η εργοδοσία στους «Κουλουράδες» προχώρησε την Τέταρτη 8 Μάη στην απόλυση δύο εργαζόμενων από το εταιρικό της κατάστημα στην Λ. Αλεξάνδρας 150 στην Αθήνα, επειδή και οι δύο συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 17 Απρίλη και την Πρωτομαγιά. 

Η απόλυση των δυο συναδελφισσών είναι η κορυφή του παγόβουνου για τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Η επιχείρηση παρακρατεί για τον εαυτό της τα τιπς των εργαζόμενων, παρακρατεί και τα πλεονάσματα των ταμείων, αλλά αναγκάζει τους εργαζόμενους να πληρώνουν από την τσέπη τους τα τυχόν ελλείμματα του ταμείου. 

«Οι Κουλουράδες» είναι μια αναπτυσσόμενη εταιρία στον κλάδο του επισιτισμού, ανοίγει καθημερινά νέα καταστήματα σε γειτονιές της Αθήνας, επεκτείνεται στην Κύπρο, αλλά προφανώς μπορεί και τα κάνει αυτά, γιατί συνειδητά χτυπάει τον συνδικαλισμό και τα εργατικά δικαιώματα. 

Η απεργία είναι κεκτημένο δικαίωμα των εργαζομένων και είναι φανερό ότι οι εργοδότες και μαζί τους και η κυβέρνηση έχουν τρομοκρατηθεί από το μέγεθος και την συμμετοχή των εργαζόμενων στις απεργίες. Σε πολλούς χώρους τα αφεντικά προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για την συμμετοχή τους στις απεργίες, είτε με απολύσεις, είτε με βλαπτικές μετακινήσεις και αλλαγές βαρδιών. Δεν θα τα καταφέρουν.

Είναι κρίσιμο να μην αφήσουμε να περάσουν τέτοιες επιθέσεις. Να δυναμώσουμε τα συνδικάτα μας και να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και να οργανώσουμε κάθε χώρο δουλειάς.

Αντικαπιταλιστική Κίνηση στον Επισιτισμό-Τουρισμό «Καμαριέρα»