Εργατικό κίνημα
«Κλακέτα»: Συνεχίζονται οι εκλογές

Οι εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στον Οπτικοακουστικό Τομέα «η Κλακέτα» συνεχίζονται την Κυριακή 19/5, μετά το Σαββατοκύριακο 11-12/5, για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων σε ΠΟΘΑ και ΕΚΑ. Το εκλογικό κέντρο βρίσκεται στα γραφεία της Ένωσης Λογιστών “ΕΛΕΠΑ”, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος και θα λειτουργεί 10πμ-7μμ.

Η Ανατρεπτική Συσπείρωση, παράταξη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που κατεβαίνει στις εκλογές, σημειώνει: «Για χρόνια οι εργαζόμενοι/ες στον χώρο αισθάνονταν και ήξεραν ότι δεν έχουν στήριξη στα εργασιακά. Τώρα όμως με την ίδρυση του σωματείου μας, ανοίγει ο δρόμος για να ξαναστήσουμε την συλλογικότητα που έχουμε ανάγκη όλες και όλοι, και να διεκδικήσουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις και δικαιώματα. 

Η Ανατρεπτική Συσπείρωση πιστεύει ότι για να κερδίσει η μάχη για τη Συλλογική Σύμβαση πρέπει να έχει δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι πρέπει να βάλουμε μπροστά, αμέσως μετά τις εκλογές του σωματείου, ένα πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων με διάρκεια γιατί μονάχα με αγώνες διαρκείας μπορούμε να πιέσουμε εργοδότες και κυβέρνηση. Το δεύτερο είναι η ενότητα με όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο χώρο στο θέαμα. Είδαμε πριν από ένα χρόνο τεράστιους αγώνες να ξεδιπλώνονται από τους ηθοποιούς και όλους τους καλλιτέχνες. Πολλοί και πολλές από εμάς ήμασταν κομμάτι αυτού του αγώνα. Πιστεύουμε ότι σε αυτόν τον δρόμο χρειάζεται να βαδίσει και το δικό μας σωματείο».