Εργατικό κίνημα
Εκπαιδευτικοί: Συνελεύσεις

17/4, Πανεργατική απεργία στην Αθήνα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Ξεκινούν συνελεύσεις και εκλογές σε Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΕΛΜΕ για την ανάδειξη αντιπροσώπων στα συνέδρια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Είναι μια κρίσιμη μάχη που θα καθορίσει αν αυτά τα συνέδρια θα είναι σύγκρουσης και αγωνιστικών πρωτοβουλιών, όπως ήταν ο τελευταίος γύρος συνελεύσεων σε όλους τους εκπαιδευτικούς συλλόγους ή συνέδρια υποχώρησης και συμβιβασμών, όπως ήταν η γραμμή των ηγεσιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ απέναντι στη δικαστική καταδίκη της απεργίας-αποχής ενάντια στην αξιολόγηση, πριν ανατραπεί αυτή η γραμμή από τη βάση.

«Ο μόνος τρόπος γι’ αυτό είναι να ενισχύουμε το ρεύμα του μαχητικού συνδικαλισμού της βάσης. Το ρεύμα των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων, γιατί αποτέλεσε, όλα αυτά τα χρόνια, τον κρίσιμο και τον πιο αποφασιστικό παράγοντα οργάνωσης του αγώνα απέναντι στους συμβιβασμούς της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Με τη δράση μας αναγκάσαμε όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις να προσαρμόζονται στην αποφασιστικότητα και την αγωνιστική διάθεση της βάσης, υποχρεώνοντάς τες να στηρίζουν την απεργία-αποχή και τις απεργιακές κινητοποιήσεις παρά τις όποιες αρχικές τους παλινωδίες. Η ενίσχυσή του είναι βασική προϋπόθεση για τη νίκη των αγώνων», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί του Δικτύου «η Τάξη μας».

Από τους πρώτους συλλόγους που ξεκινούν αυτές τις διαδικασίες είναι η Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και η ΕΛΜΕ Χανίων με εκλογές στις 16/5, ενώ η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας προχωράει σε συνέλευση στις 20/5 και εκλογές στις 22/5.