Εργατικό κίνημα
Μηχανικοί: Εκλογές ΤΕΕ

Στις 19 Μάη θα διεξαχθούν οι εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ). Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ), ενωτική παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς στο χώρο των μηχανικών, δίνει τη μάχη των εκλογών με στόχο να σταματήσει το ΤΕΕ να είναι υπηρέτης της κυβέρνησης και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, αλλά να βγει μπροστά στην υπεράσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

«Tο ΤΕΕ σήμερα απέχει συστηματικά και εκκωφαντικά από κάθε ζήτημα που αφορά τον κλάδο των μηχανικών αλλά και ευρύτερα την κοινωνία, όπως το έγκλημα των Τεμπών, την εκτίναξη του κόστους της ενέργειας, τις “φυσικές” καταστροφές, το περιβάλλον και τις υποδομές...

Ως ΑΡΑΓΕΣ προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο, μέσα και έξω από το ΤΕΕ, να βάλουμε φρένο στη διολίσθηση. Με όλες μας τις δυνάμεις, αγωνιζόμαστε μέσα στο ΤΕΕ, στα σωματεία μας, στις επιτροπές αλληλεγγύης, εκεί που υπάρχουν διεκδικήσεις και ανάγκες. Θέλουμε στην ΑΡΑΓΕΣ να συναντηθούμε οι φωνές αμφισβήτησης και ριζοσπαστικής σκέψης, για να καταφέρουμε να κάνουμε και πολύ περισσότερα», αναφέρει το ΑΡΑΓΕΣ.

Εκδηλώσεις του ΑΡΑΓΕΣ και της Ενωτικής Αριστερής Συσπείρωσης Μηχανικών -που συμμετέχει στο ΑΡΑΓΕΣ- πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14/5 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη, μίλησαν ο Σάκης Κολότσιος, μηχανολόγος μηχανικός, για το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό και ο Γιάννης Μήτζιας, τοπογράφος μηχανικός και γραμματέας του σωματείου εργαζομένων ΕΥΑΘ, για τον αγώνα για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού.