Η Άποψή μας
Παλεύουμε για την ήττα τους με δυνατή αντικαπιταλιστική Αριστερά

Εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα. Φωτό: Ορέστης Ηλίας

Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες των Ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη, κάθε μέρα μας θυμίζει ότι έχουμε χίλιους λόγους να μαυρίσουμε τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή της και να ανοίξουμε το δρόμο για την Ανατροπή.

Αυτή την Τετάρτη, 22 Μάη, οι φοιτητές πηγαίνουν στις δικές τους κάλπες ψηφίζοντας τα σχήματα των ΕΑΑΚ και στέλνοντας μήνυμα ότι το κίνημα των καταλήψεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας συνεχίζεται. Στο ξεκίνημα της χρονιάς, δεν έμεινε καμιά σχολή χωρίς οι φοιτητές να πλημμυρίσουν τα αμφιθέατρα των συνελεύσεων κερδίζοντας αποφάσεις ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και δείχνοντας ότι ο άνεμος φυσάει Αριστερά.

Δίπλα στη νεολαία, το ίδιο ρεύμα απλώνεται μέσα στην εργατική τάξη. Μας το δείχνουν χειροπιαστά οι εργάτες της Υγείας με τις απεργίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη με σημαία της τους Γεωργιάδηδες, όχι μόνο θέλει τα ράντζα ως «κανονικότητα» στα Νοσοκομεία, αλλά θέλει και τις διαθέσιμες κλίνες καπαρωμένες για τους πλούσιους φίλους της, όπως τους VIPs του ποδοσφαιρικού τελικού της Κόμφερανς Λιγκ που θα μένουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια!

Στον αγώνα

Οι εργαζόμενοι σε όλο το Δημόσιο βγαίνουν σε απεργία ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει μισθούς και συντάξεις. Κάθε εργατικός χώρος και κλάδος βγαίνει στον αγώνα ξεκινώντας από τα άμεσα αιτήματα και γενικεύοντας. Όλες και όλοι μαζί συγκρουόμαστε με την κυβέρνηση των εγκλημάτων.

Το δείχνουμε καθημερινά με την αλληλεγγύη μας στην ηρωική Παλαιστίνη. Κάθε συλλαλητήριο, κάθε απεργιακή μάχη έχει λάβαρο την σημαία της Παλαιστίνης. Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έχουν τα χέρια τους βαμμένα στο αίμα που χύνει το Ισραήλ στη Γάζα. Είναι συνένοχοι στο μεγαλύτερο έγκλημα, κυριολεκτικά σε μια γενοκτονία.

 Όπως ξεσηκωθήκαμε απεργιακά στον ένα χρόνο από τα Τέμπη ενάντια στην κυβέρνηση που σκοτώνει με τις ιδιωτικοποιήσεις, έτσι βγαίνουμε στους δρόμους στον ένα χρόνο από το έγκλημα στην Πύλο,  ενάντια στην κυβέρνηση που δολοφονεί με τον ρατσισμό της ΕΕ-φρούριο. Αυτοί που έπνιξαν 600 πρόσφυγες με το πιο βάρβαρο pushback, προσπάθησαν  να φορτώσουν το έγκλημα σε εννιά από τους πρόσφυγες που επέζησαν από το ναύαγιο, αλλά δεν τους περνάει. Η αθώωση των 9 προσφύγων στη δίκη της Καλαμάτας είναι μια μεγάλη νίκη που δίνει νέα ώθηση στο κίνημα ενάντια στον ρατσισμό και ενάντια στην ακροδεξιά που τρέφεται από τον κυβερνητικό ρατσισμό.

Πηγαίνουμε προς τις κάλπες στις 9 Ιούνη οργισμένοι και αποφασισμένοι να τιμωρήσουμε αυτήν την καταστροφική κυβέρνηση. Όσο και να προσπαθεί ο Μητσοτάκης να κατεβάσει τον πήχη από το περιβόητο «40 τακατό» στα επίπεδα του 30%, το μαύρισμα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι αφετηρία για κλιμάκωση των αγώνων για να τους ανατρέψουμε.

Η ήττα της ΝΔ στην Αθήνα στις δημοτικές εκλογές το περασμένο φθινόπωρο είχε στείλει μήνυμα ότι η «παντοδυναμία» τους είναι κάλπικη και έδωσε ώθηση για τους αγώνες που ακολούθησαν με τις καταλήψεις και τις απεργίες. Η ήττα της ΝΔ στις 9 Ιούνη  θα είναι αφετηρία για νέα κλιμάκωση. Για να ανοίξουμε τον δρόμο προς την ανατροπή και της κυβέρνησης και του συστήματος που υπηρετεί. Για να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους και οι υπουργοί και τα αρπακτικά της κερδοσκοπίας που λεηλατούν την Υγεία, την Παιδεία, τα μεροκάματα, τις ίδιες τις ζωές μας.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε πιο δυνατή την αντικαπιταλιστική Αριστερά, αυτήν που παλεύει για να βάλουμε τέλος στον καταστροφικό καπιταλισμό. Πηγαίνουμε προς τις κάλπες με τους αγώνες μας και με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία στο χέρι. Για να καταγράψουμε ότι η μαζική οργή στέφεται προς τα Αριστερά και, μέσα σε αυτό το ρεύμα, δυναμώνει η επαναστατική Αριστερά ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη.