Αθήνα
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση και ομιλίες στο Πάρκο Ελευθερίας. Στη συνέχεια κρατώντας εκατοντάδες παλαιστινιακές και λιβανέζικες σημαίες, πανό και πλακάτ, φωνάζοντας συνθήματα στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα αραβικά, φοιτητές, εργαζόμενοι, διαδήλωσαν υπό βροχή προς την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία.
Στη συγκέντρωση τον λόγο για χαιρετισμό πήραν ο Μοχάμεντ Αμπουάσαμπε εκ μέρους της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας, ο Γιώργος Τσιάρας, δημοσιογράφος στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Γιάννης Σηφακάκης από την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, η Κατερίνα Πατρικίου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αγίου Σάββα, ο ηθοποιός Αλέξης Μαρτζούκος εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, o Kώστας Κεχαγιόγλου από την ΠΟΘΑ, ο Σωτήρης Λαπιέρης από το BDS Greece, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα» και η Αθανασία Συμψηρή, μέλος ΔΣ του συλλόγου Φιλοσοφικής. Τους ομιλητές προλόγιζαν η Αργυρή Ερωτοκρίτου γιατρός από το Συντονιστικό Νοσοκομείων και η Άννα Στάμου από την Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας.
«Ο παλαιστινιακός λαός εκφράζει την ευγνωμοσύνη τους σε όλους και όλες που σήμερα διαδηλώνουν εδώ, που είναι στο πλευρό του, που υψώνουν τη φωνή τους ενάντια σε κάθε δύναμη που στοχεύει τον παλαιστινιακό λαό, ενάντια σε κάθε κυβέρνηση που στηρίζει τη γενοκτονία» τόνισε ο Μοχάμεντ Αμπουάσαμπε.
«Το ανθρώπινο κόστος είναι τεράστιο για τον παλαιστινιακό λαό, για τον λιβανέζικο λαό, αλλά η αντίσταση έχει πετύχει το σκοπό της, που ήταν η νεκρανάσταση του παλαιστινιακού ζητήματος. Είναι ζήτημα χρόνου η σιωνιστική οντότητα να υποχωρήσει και να χάσει. Με κάθε νέα δολοφονία, βομβαρδισμό, εισβολή, το Ισραήλ πέφτει όλο και πιο βαθιά στο στρατηγικό του πολύπλευρο αδιέξοδο» ανέφερε ο Γιώργος Τσιάρας.
«Οι ΗΠΑ στηρίζουν μέχρι τέλος το σιωνιστικό τους μαντρόσκυλο στη Μέση Ανατολή. Αλλά υπάρχει η δύναμη για να ανατρέψουμε τους σιωνιστές και τους ιμπεριαλιστές δολοφόνους» τόνισε ο Γιάννης Σηφακάκης. «Είναι η ενωμένη Παλαιστινιακή Αντίσταση που συνεχίζει, η αντίσταση που απλώνεται στο Λίβανο απ’ όπου το 2006 έφυγαν ηττημένοι οι σιωνιστές. Το αραβικό πεζοδρόμιο που βράζει και τους τρομάζει. Το αντιπολεμικό κίνημα και το κίνημα αλληλεγγύης που βγαίνει σήμερα κατά εκατομμύρια σε όλον τον πλανήτη. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ο πιο πιστός σύμμαχος των ιμπεριαλιστών και των σιωνιστών. Απαιτούμε να σπάσει αυτή η στήριξη, να κλείσουν οι βάσεις, να ανατραπεί η κυβέρνηση που δολοφονεί από τη Μ. Ανατολή μέχρι την Πύλο, τα Τέμπη, τα αστυνομικά τμήματα».
«Ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ και εκ μέρους του ΕΚΑ χαιρετίζω τη σημερινή συγκέντρωση οργής ενάντια στην κυβέρνηση που κόβει λεφτά από την Υγεία και την Παιδεία αλλά στέλνει φρεγάτες και αεροπλάνα στη Μεσόγειο για να κάνει πλάτες στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ» είπε ο Αλέξης Μαρτζούκος. «Συμμετέχουμε σε αυτήν την κινητοποίηση υπεράσπισης της ειρήνης, υπεράσπισης του αγώνα των Παλαιστινίων για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος απαιτώντας να σταματήσει τώρα ο πόλεμος που εξαπλώνεται» είπε ο Κώστας Κεχαγιόγλου.
«Στα πανεπιστήμια από τις ΗΠΑ μέχρι την Ελλάδα οι φοιτητές παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο κίνημα αλληλεγγύης και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε στις σχολές απαιτώντας να σταματήσει η στήριξη της Ελλάδας στο Ισραήλ, να σταματήσει η συνεργασία των πανεπιστημίων με τις ισραηλινές εταιρίες» είπε η Αθανασία Συμψηρή. «Χρέος μας είναι να πιέσουμε τις κυβερνήσεις των χωρών μας να βάλουν φρένο στην έμπρακτη στήριξη του Ισραήλ, όπως ότι τα αμερικάνικα πετρέλαια που για να φτάσουν στο Ισραήλ περνάνε από την Ελλάδα» είπε ο Σωτήρης Λαπιέρης.
«Έχουμε χρέος και καθήκον σαν σωματεία να είμαστε στο πλευρό των Παλαιστινίων αλλά και να ανατρέψουμε την κυβέρνηση που από τη μια είναι αγκαλιά με τον δολοφόνο Νετανιάχου και από την άλλη διαλύει την Υγεία και τα νοσοκομεία απειλώντας τις ζωές όλων μας» τόνισε η Κατερίνα Πατρικίου καλώντας στην πανυγειονομική απεργία στις 17/10.
Ο Τζαβέντ Ασλάμ πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα» κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν να στηρίζουν τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και να δώσουν το παρών το Σάββατο 12/10 στην πλατεία Βικτώριας, στο πανεργατικό συλλαλητήριο καταγγελίας των δολοφονιών του Πακιστανού εργάτη Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγ. Πανετελεήμονα και του Μπαγκλαντεσιανού Μία Χαριζούλ στο ΑΤ Ομονοίας.
Εντυπωσιακή συμμετοχή
Στη συγκέντρωση εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή της νεολαίας. «Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη, κάτω τα χέρια από τον Λίβανο, κάτω τα χέρια από όλα τα κράτη της Μέσης Ανατολής. Πρέπει να κάνουμε πιο πολλές διαδηλώσεις, να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται» μας είπε η Αϊσά μαθήτρια, με καταγωγή από Πολωνία και Αίγυπτο.
«Διαδηλώνουμε σήμερα εδώ φοιτητές και φοιτήτριες από όλους τους συλλόγους της Αθήνας ενάντια στη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Αλέξανδρος Μπέτσος από τον σύλλογο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ. «Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα είναι μια μέρα διεθνούς συντονισμού. Στα πανεπιστήμια έγινε η παρέμβαση στην “βραδιά του ερευνητή» από το ΣΕΡΕΤΕ ενάντια στη συνεργασία με την Λόκχιντ Μάρτιν αλλά και για τα αιτήματα των ερευνητών όπου ήρθαμε αντιμέτωποι με την αστυνομική καταστολή και συλλήψεις» μας είπε η Κλεοπάτρα, ερευνήτρια.
Σημαντική ήταν η παρουσία εργαζομένων από διάφορους χώρους. «Οι εκπαιδευτικοί της Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, όπως και σε όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας τάσσονται στο πλευρό της Παλαιστίνης. Στις γενικές μας συνελεύσεις ο πόλεμος ήταν βασικό ζήτημα και σε αυτήν την κατεύθυνση πήραμε την απόφαση να συμμετέχουμε στο σημερινό συλλαλητήριο» μας είπε η Δώρα Κιντή από την Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας.
«Ο κόσμος διαδηλώνει σήμερα παρά τη βροχή απαιτώντας να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στο έγκλημα και μια ελεύθερη Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη ως τη Μεσόγειο όπου θα ζούνε αδελφωμένοι όλοι οι λαοί της περιοχής» μας είπε ο Θανάσης Διαβολάκης μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ. «Είμαστε σήμερα παρόντες κι εμείς στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο με βασικό αίτημα να σταματήσει η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε οποιοδήποτε επίπεδο απαιτώντας κυρώσεις προς το Ισραήλ» δήλωσε ο Θανάσης Καμπαγιάννης από την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας.
Μετά τις ομιλίες στην κορυφή της πορείας βάδισαν κρατώντας στα χέρια μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία διαδηλωτές/τριες από την Παλαιστίνη, τον Λίβανο και άλλες αραβικές χώρες. «Σήμερα από την Αθήνα στέλνουμε μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, γενοκτονία στην Παλαιστίνη, τώρα εισβολή στο Λίβανο, μετά στην Υεμένη, πιο πριν στο Ιράκ» μας είπε ο Χάνι από την Αίγυπτο, που ζει 25 χρόνια στην Ελλάδα και κατέβηκε μαζί με την οικογένειά του στην πορεία.
Ακολουθούσαν τα πανό της Παλαιστινιακής Παροικίας, της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΚΕΕΡΦΑ, του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, του Συντονιστικού Νοσοκομείων, του Σωματείου Εργαζομένων του Άγιου Σάββα, της Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, του ΣΕΠΕ Αθηνά, των φοιτητικών συλλόγων ΣΕΤΕ ΠΑΔΑ, Μηχανολόγων Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Παντείου, Νομικής, ΦΛΣ, της Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στην Έρευνα, της Εναλλακτικής Παρέμβασης-Δικηγορικής Ανατροπής, του ΜέΡΑ 25, του ΜΛ ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, του Ξεκινήματος, της Resistance, της OΡMA, του BDS Greece, αναρχικών και άλλων συλλογικοτήτων.
Ο κόσμος χαιρετούσε τους διαδηλωτές από τα πεζοδρόμια και οι οδηγοί βάραγαν τις κόρνες τους στο πλευρό τους καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας. Η πορεία πραγματοποίησε στάση στην αμερικάνικη πρεσβεία και κατέληξε στη ισραηλινή με το σύνθημα «Κλείστε την πρεσβεία των σιωνιστών αυτών των δολοφόνων αμάχων και παιδιών».
Πανελλαδικά
«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αντιπολεμική διαδήλωση στους δρόμους της Ξάνθης» ανέφερε ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ, εκπαιδευτικός. «Εκατοντάδες διαδήλωσαν στην πορεία που συμμετείχαν ο Φοιτητικός Σύλλογος, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων, το ΣΕΚ, το ΚΚΕ (μλ), η Νέα Αριστερά, το Πέλοτο, άλλες συλλογικότητες και κόσμος της μειονότητας».
Βόλος. Φωτό: ΣΕΚ Βόλου
Μαζικό ήταν το συλλαλητήριο που έγινε και στο κέντρο του Βόλου με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς και των κινημάτων. Στην Πάτρα, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την διεξαγωγή της αεροπορικής άσκησης του ΝΑΤΟ «Ramstein Flag 24» που γίνεται στην περιοχή με την συμμετοχή 12 χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Στην συγκέντρωση και στην διαδήλωση που ακολούθησε συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, φοιτητικές παρατάξεις, το σωματείο ερευνητών ΣΕΡΕΤΕ, το ΣΕΚ, το ΝΑΡ-νΚΑ, η ΟΚΔΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), η Παρέμβαση, η Νέα Αριστερά, το ΕΑΜ, το ΜέΡΑ 25, αναρχικές συλλογικότητες.
Στο συλλαλητήριο στα Χανιά συμμετείχαν με οργανωμένα μπλοκ ο ΣΕΠΕ Χανίων, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, ο Φοιτητικός Σύλλογος ΗΜΜΥ, ΑΡ.ΜΗΧ, η ΕΛΜΕ Χανίων, το ΜέΡΑ 25 - Οικολογική Ανατρεπτική Αριστερά, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η Αντίσταση και Πάλη και η Νέα Αριστερά. Με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της Αριστεράς έγινε συγκέντρωση-πορεία και στο Ηράκλειο Κρήτης ενώ στη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα οι συγκεντρώσεις έγιναν υπό βροχή.
Εκατομμύρια κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους συμμετέχοντας σε εκατοντάδες μαζικά συλλαλλητήρια και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη σημαδεύοντας τον ένα χρόνο του γενοκτονικού πολέμου του Ισραήλ στην Γάζα και την κλιμάκωση των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο. Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη κόντρα στις κυβερνήσεις “του”, την προπαγάνδα τους και την καταστολή τους, είναι εδώ, εξαπλώνεται και δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί. Όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης που τις προηγούμενες μέρες επιχειρούσαν να θάψουν τις κινητοποιήσεις λασπολογώντας εναντίον τους αναγκάστηκαν να τις καλύψουν με πλήθος από εικόνες και εκτενή ρεπορτάζ.
Η δυναμική εκκίνηση έγινε το Σάββατο 5 Οκτώβρη, τη μέρα διεθνούς δράσης αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Στην Ευρώπη το μεγαλύτερο συλλαλητήριο έγινε στο Λονδίνο όπου 300.000 διαδηλωτές συμμετείχαν σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεθνικά συλλαλητήρια που έχουν γίνει μέσα στη χρονιά. Μαζική ήταν η συμμετοχή των συνδικάτων με το κίνημα αλληλεγγύης να έχει ορίσει σαν επόμενο σταθμό μια μέρα δράσης στους χώρους εργασίας στις 10 Οκτωβρίου, υλοποιώντας απόφαση που πέρασε από το συνέδριο της TUC τον περασμένο μήνα. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στην Γλασκώβη και το Κάρντιφ.
Ογκώδη ήταν τα συλλαλητήρια που έγιναν στο Δουβλίνο όπου η διαδήλωση είχε την υποστήριξη 160 οργανώσεων και την Κοπεγχάγη όπου δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν σε μια πορεία που έμοιαζε να μην έχει τελειωμό. Στη Ρώμη χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους στο συλλαλητήριο αψηφώντας τη Μελόνι η οποία το είχε εδώ και μέρες απαγορεύσει, εμποδίζοντας την ίδια τη μέρα τον κόσμο να φτάσει στη συγκέντρωση και στη συνέχεια στέλνοντας τα ΜΑΤ να χτυπήσουν με γκλομπ και δακρυγόνα.
Στο ισπανικό κράτος συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή σε 50 πόλεις με τα μεγαλύτερα από αυτά να συμβαίνουν στη Μαδρίτη, το Μπιλμπάο, την Παμπλόνα και την Βαρκελώνη. Στην Γαλλία διαδηλώσεις έγιναν «σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό και λιβανέζικο λαό» στο Στρασβούργο, τη Λυόν, την Τουλούζη, το Μπορντό και βέβαια το Παρίσι στην Πλας ντε Ρεπουμπλίκ, όπου ήταν και η μεγαλύτερη με τη συμμετοχή οργανώσεων της Αριστεράς. «Την ώρα που ο κόσμος διαδήλωνε στους δρόμους της Γαλλίας ο Μακρόν ανακοίνωνε ότι σταματάει να παραδίδει όπλα στο Ισραήλ» θορυβημένος από την επέκταση του πολέμου στον Λίβανο ανέφερε το Associated Press.
«Στην Γερμανία στις 5/10 πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στο Αμβούργο και το Βερολίνο» μας μεταφέρει ο Λευτέρης Αραμπατζής από το Βερολίνο. «Είχε προηγηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου ένα από τα μαζικότερα συλλαλητήρια της τελευταίας χρονιάς στο Βερολίνο όπου 40.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε τρεις διαδηλώσεις που κατέληξαν στη “Στήλη της Νίκης” σε μια μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση όλης της αριστεράς όπου οι διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα ενάντια στη στήριξη του πολέμου από τη γερμανική κυβέρνηση και στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη –γιοχάροντας μάλιστα και έναν από τους λίγους εκπροσώπους του SPD που πήρε το λόγο για να μιλήσει στη συγκέντρωση».
Στην Ολλανδία οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις έγιναν στο Άμστερνταμ και την Ουτρέχτη. Στην Στοκχόλμη η διαδήλωση κατέληξε στο υπουργείο εξωτερικών της Σουηδίας απαιτώντας αλλαγή στάσης της κυβέρνησής της. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στην Βασιλεία στην Ελβετία, στην Βαρσοβία, την Ιστανμπούλ και ακόμη 20 τούρκικες πόλεις, ενώ στο Βελιγράδι οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την κυβέρνηση της Σερβίας που πουλάει όπλα στο Ισραήλ.
Περνώντας τον Ατλαντικό, δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λος Άντζελες και από το Σιάτλ μέχρι το Τέξας σείστηκαν από τα συλλαλητήρια όπου πλήθη κόσμου κατήγγειλαν την συνεχή υποστήριξη σύσσωμου του πολιτικού κατεστημένου των ΗΠΑ στο πλευρό του Ισραήλ εν μέσω προεκλογικής περιόδου. «Σήμερα, στις 5 Οκτωβρίου, συγκεντρωθήκαμε στην Times Square με οργή για να τιμήσουμε ένα έτος γενοκτονίας και ένα έτος αντίστασης» είπε ένας από τους ομιλητές στη Νέα Υόρκη απαιτώντας εμπάργκο όπλων, κατάπαυση του πυρός, τον τερματισμό της πολιορκίας της Γάζας και την πλήρη απελευθέρωση της Παλαιστίνης -υποσχόμενος ότι οι συγκεντρωμένοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους «μέχρι κάθε σπιθαμή της Παλαιστίνης να είναι ελεύθερη».
Ουάσινγκτον. Φωτό: ΑΡ
Φίμωμα
Στην Ουάσιγκτον οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ ενάντια στη στάση του Δημοκρατικού Κόμματος στη Μέση Ανατολή. Ένα από αυτά έγραφε: «Εγκαταλείψτε την Χάρις 2024». Η φοιτήτρια Νομικής Annette Tunstall δήλωσε στο ΑΡ ότι σκεφτόταν «κρατώντας τη μύτη της κλειστή να ψηφίσει τη Χάρις» μετά την παραίτηση Μπάιντεν αλλά άλλαξε γνώμη «μετά τη φίμωση των φιλοπαλαιστινιακών φωνών στο Συνέδριο των Δημοκρατικών». Έξω από τον Λευκό Οίκο ένας διαδηλωτής, δημοσιογράφος όπως ο ίδιος δήλωσε, επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί καταγγέλλοντας ότι τον υποχρεώνουν να ενημερώνει με ψέματα τον κόσμο. Τα πιο μεγάλα συλλαλητήρια έγιναν στο Λος Άντζελες, στο Σιάτλ, στο Σικάγο.
Τεράστιες ήταν και οι διαδηλώσεις που έγιναν στις πόλεις του Καναδά, στην πρωτεύουσα Οτάβα αλλά και στο Τορόντο όπου διαδήλωσαν πάνω από 30.000 άνθρωποι. Συλλαλητήρια έγιναν στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής, τα μαζικότερα από αυτά στο Καράκας στην Βενεζουέλα, στο Εκουαδόρ και στο Μέξικο Σίτι.
Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που έγινε στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής όπου oι διαδηλωτές κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας συνθηματα που σύγκριναν τη στάση του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων με το απαρτχάιντ, κατέληξαν στο Κοινοβούλιο.
Στη Μανίλα στις Φιλιππίνες οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Ολονυχτία πραγματοποιήθηκε στο Τόκυο για τα θύματα της γενοκτονίας ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν -έξω από την αμερικανική πρεσβεία- στην Τζακάρτα στην Ινδονησία, αλλά και στη Σεούλ στη Ν. Κορέα, στην Κουάλα Λουμπούρ στην Μαλαισία, στην Μπανγκόκ στην Ταϋλάνδη και στο Μπάνγκαλορ στην Ινδία παρά το άγριο κυνηγητό που έχει εξαπολύσει ο Μόντι εναντίον των φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών.
Την Κυριακή 6/10 την σκυτάλη πήρε το κίνημα αλληλεγγύης στην Αυστραλία όπου διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις περισσότερες πόλεις. Το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη γέμισαν από πολλές χιλιάδες διαδηλωτές, μια οργισμένη απάντηση στην κυβέρνηση που όλη την προηγούμενη εβδομάδα προσπαθούσε να μεθοδεύσει απαγόρευση των διαδηλώσεων. Στη Νέα Ζηλανδία έγιναν μέσα στο σαββατοκύριακο συγκεντρώσεις σε περίπου 30 σημεία.
Tην ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν τεράστια συλλαλητήρια στο Μαρόκο και το Πακιστάν. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Ραμπάτ αλλά και στην Καζαμπλάνκα, στα μεγαλύτερα συλλαλητήρια των τελευταίων μηνών, απαιτώντας από την κυβέρνηση του Μαρόκου να σταματήσει την «εξομάλυνση» των σχέσεων της χώρας με το Ισραήλ που ξεκίνησε με καθοδήγηση των ΗΠΑ το 2020. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν την ίδια μέρα σε συγκέντρωση στο Καράτσι στο Πακιστάν ενώ σε πολλές μουσουλανικές χώρες συγκεντρώσεις έγιναν μετά την προσευχή της Παρασκευής.
Tην Δευτέρα 7/10 μαζικές διαδηλώσεις ακολούθησε δεύτερος γύρος σε δεκάδες πόλεις του Πακιστάν «με χιλιάδες πολίτες, φοιτητές, γυναίκες και παιδιά, να βγαίνουν από τα σπίτια τους, τα γραφεία, τα σχολεία και να κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις» όπως έγραψε το Αλ Τζαζίρα. Δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν σε ογκώδες συλλαλητήριο στη Σαναά στην Υεμένη ενώ διαδηλώσεις έγιναν στον Λίβανο, στην Τύνιδα και στο Αμμάν στην Ιορδανία όπου η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα για να διαλύσει ένα μεγάλο πλήθος που βάδιζε στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στο Κάιρο ο Σίσι συνέλαβε διαδηλωτές που επιχείρησαν να κατέβουν στο δρόμο. Η αστυνομία επιτέθηκε στις συγκεντρώσεις στο Τόκυο έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία και στη Νέα Υόρκη, στην Τάιμς Σκουέρ. Oι φοιτητές του Κολούμπια προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματα και συγκέντρωση.