Σύσκεψη δράσης ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Αλεξανδρούπολη, οργανώνεται την Τετάρτη 22/1, στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Ο Γιώργος Μποτσίδης, από τους αγωνιστές που πήραν την πρωτοβουλία, μίλησε στην Εργατική Αλληλεγγύη:
«Ο Έβρος κοντεύει να καταντήσει ο σκουπιδότοπος της Ελλάδας. Ό,τι διώχνουν από άλλες περιοχές, έρχονται και το φέρνουν πάνω εδώ στον Έβρο. Τα χρυσορυχεία που δίνουμε αγώνα 25 χρόνια και δεν κατορθώσανε να γίνουν. Το αέριο LΝG, το οποίο αφού το έδιωξε η Θεσσαλονίκη κι ο Βόλος με μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, ήρθαν και μας βάλανε ένα πλοίο εδώ σαν εθνικό έργο και μας λένε ότι είναι ενεργειακός κόμβος. Και δεν μας φτάνανε όλα αυτά, ξαφνικά βγαίνει ότι θα βάλουν θαλάσσιες ανεμογεννήτριες, η οποία κάθε μία έχει ύψος 280 μέτρα, στη Σαμοθράκη και στην Αλεξανδρούπολη. Στη Σαμοθράκη σύσσωμοι οι σαμοθρακίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο έβγαλαν απόφαση ότι δεν τις θέλουν.
Εδώ, δυστυχώς η δημοτική αρχή όπως και το Περιφερειακό Συμβούλιο ακόμα κρατούν σιγή ιχθύος. Μας υποσχεθήκαν ότι θα μπει στο δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί αλλά δεν μένουμε σε αυτό, γιατί δεν τους έχουμε καμία πολιτική εμπιστοσύνη.
Αποφασίσαμε μία ομάδα πολιτών από την Αλεξανδρούπολη, την επόμενη Τετάρτη να μαζευτούμε στο Εργατικό Κέντρο και να συγκροτήσουμε μία επιτροπή ενάντια στις ανεμογεννήτριες. Οι ανεμογεννήτριες στην Αλεξανδρούπολη προορίζονται να μπουν προς τη μεριά του Έβρου, άπειρες σε αριθμό. Προσπαθούμε να κάνουμε ένα φόρουμ, να φέρουμε επιστήμονες και να πιέσουμε τις αρχές και τους φορείς να πάρουν θέση και να μην το δεχτούν. Εμείς αυτό το πράγμα δεν το θέλουμε γιατί είναι επικίνδυνο. Θα αλλάξει όλο το μικροκλίμα της περιοχής, όπου είναι πέρασμα πουλιών, είναι μία περιοχή natura. Από την άλλη πάνε να το περάσουν fast track, χωρίς καμία διαβούλευση, επειδή “είναι εθνικό έργο”. Ένα “εθνικό έργο” που πάλι εμείς θα πληρώσουμε».