Αγ. Σάββας: Ψηφοδέλτιο μάχης

Οπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή της η παράταξη: “Στο καυτό απεργιακό φθινόπωρο στο νοσοκομείο μας πρωτοστατήσαμε οργανώνοντας συνεχείς μαζικές γενικές συνελεύσεις. Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά επιτροπή αγώνα για να περάσει ο αγώνας στα χέρια των απλών εργαζομένων και να ζωντανέψει το σωματείο.

Με τις δυναμικές μας συγκεντρώσεις στο γραφείο του διοικητή και στην ΥΠΕ σταματήσαμε την τρομοκρατία των εργαζομένων από την διοίκηση και τους μηχανισμούς της που προσπάθησαν με εισαγγελείς να βγάλουν παράνομες τις γενικές μας συνελεύσεις. Συμμετείχαμε μαζικά σε όλες τις στάσεις εργασίας, στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις νοσοκομείων που έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες και σε απεργιακές συγκεντρώσεις εκατομμυρίων.

Συντονιστήκαμε με άλλα σωματεία και επιτροπές αγώνα νοσοκομείων της περιοχής (Ελπίς, Αγλαΐα, Ιπποκράτειο), βαδίζοντας μαζί την Αλεξάνδρας μέχρι το υπουργείο υγείας. Οργανώσαμε μέρα δράσης ενάντια στα χαράτσια που πληρώνουν οι ασθενείς κλείνοντας τα ταμεία. Μοιράσαμε κείμενο στους ασθενείς με τα αιτήματά μας για να τους έχουμε συμπαραστάτες στον αγώνα μας. Καθημερινά πραγματοποιούσαμε περιοδείες-ενημερώσεις των συναδέλφων. Βρεθήκαμε μαζί σε όλες τις μεγάλες και μικρές μάχες...

Ομως, στη μάχη για να μην περάσει αυτή η βαρβαρότητα δεν είμαστε μόνοι μας. Ο αγώνας των συναδέλφων στο Γ.Πατησίων τους ανάγκασε να υπόσχονται ότι δε θα κλείσει. Παντού έχουμε ανυποχώρητους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, τα κλεισίματα όπως σε Χαλυβουργία, ALTER, Nτυνάν. Γι' αυτό πρέπει εμείς οι υγειονομικοί και όλο το δημόσιο να είμαστε και στην Παναττική απεργία του ιδιωτικού τομέα στις 17 Γενάρη ενωμένοι ενάντια στην προσπάθεια να μας διαχωρίσουν. Και όταν προσπαθούν να μας εκβιάσουν με τη χρεοκοπία τους, εμείς απαντάμε με το πιο δυνατό μας όπλο: να σταματήσουμε να πληρώνουμε από το μόχθο μας τόκους και χρεολύσια για τους τραπεζίτες. Εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε καλύτερα κάτω από τον έλεγχο μας ,χωρίς διοικητές, υπουργούς ,τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα να βάλουμε σε λειτουργία τα νοσοκομεία μας, τις υπηρεσίες και όλη την κοινωνία...”

Στο ψηφοδέλτιο έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει συμμετοχή οι εξής εργαζόμενοι: Αραπάκος Παναγιώτης, νοσηλευτής, Βερύκιου Αννα, νοσηλεύτρια, Γακίδης Πέτρος, ειδικευόμενος, Γεωργούλη Αγγελική, τεχνικός, Διαμαντόπουλος Αντώνης, ηλεκτρολόγος, Καμαγιάννη Αναστασία, μικροβιολογικό, Καταραχιάς Κώστας, ειδικευόμενος, Κεφαλά Μαρία, ειδικευόμενη, Κοτσάκη Σούλα, διοικητικός, Πολύμερος Σωτήρης, γραμματεία Νοσηλευτικού, Στρίγκου Μαρία, νοσηλεύτρια, Τερζάκης Σταύρος, τεχνικός.

Διαβάστε επίσης

Νοσοκομεία: Όλοι μαζί στην απεργία